Το 7ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα διοργανώνει ο Σύλλογος Λευκαδίων (27 και 28 Ιουλίου 2019)


ΔΤ του Μ.Π.Σ. Λευκαδίων «Η Αγία Παρασκευή»: Γίνεται γνωστό ότι ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Αγία Παρασκευή», οργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα  με συμμετοχή από πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Επιθυμούμε η διοργάνωση αυτή να τελέσει με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας με όποιο τρόπο καθίσταται αυτό δυνατό.

Είναι πολλοστή η φορά που διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα στεφτεί και αυτή με μεγάλη επιτυχία. Στην περσινή διοργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος, είχαμε τη συμμετοχή δεκαεπτά (17) πολιτιστικών συλλόγων με 25-30 χορευτές έκαστος εκ των οποίων δύο εκπροσώπησαν τον ‘Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων υπό την αιγίδα του οποίου τέλεσαν και οι εκδηλώσεις. Σημειώθηκε ένας εξαιρετικά ικανοποιητικός αριθμός επισκεπτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που ξεπέρασε τους 2000 για όλο το διήμερο.

Στόχος και των φετινών εκδηλώσεων είναι η διεύρυνση της συμμετοχής εκπροσώπων και χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα στις φετινές εκδηλώσεις μας επιθυμούμε να τιμήσουμε την επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης. Επίσης, η προβολή και η ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας είναι ο πρωταρχικός σκοπός του συλλόγου μας. 

Μέσα από την οργάνωση του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος, στόχος είναι και η ενημέρωση των επισκεπτών όσον αφορά στην αρχαιολογική σημασία της περιοχής μας, η ξενάγησή τους στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής καθώς επίσης και η προώθηση παραδοσιακών προϊόντων εποχιακών φρούτων της περιοχής μας. Στην περσινή μας εκδήλωση αρκετοί από τους φιλοξενούμενους συλλόγους που έλαβαν μέρος, ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς μας χώρους στην Οινοποιητική Συνεταιριστική Οργάνωση ΒΑΕΝΙ και στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης στις εγκαταστάσεις της ΕΛΠΝ στη Νάουσα. Γεύτηκαν επίσης παραδοσιακή μαρμελάδα ροδάκινο και λικέρ κεράσι φτιαγμένα με μεράκι από τις γυναίκες-μέλη του συλλόγου μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι αναμένεται μια αξιοσημείωτη ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στον τόπο μας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καθώς κάποια από τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα και οι συνοδοί τους επιθυμούμε να διανυκτερεύσουν στη Νάουσα. Αιτήματα υποστήριξης των εκδηλώσεων αυτών θα σταλούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και  Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας. 

Εκ μέρους του Μ.Π.Σ. «Η Αγία Παρασκευή»

Γκότσης Γρηγόρης
Πρόεδρος


Σκοπός και επιθυμητοί στόχοι του πολιτιστικού ανταμώματος είναι:
Η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
Η προβολή και ανάδειξη του τόπου μας, της περιοχής δηλαδή του κάμπου της Νάουσας, της φυσικής ομορφιάς αλλά και της τόνωσης της τουριστικής κίνησης.
Η ανάδειξη των αξιόλογων αρχαιολογικών χώρων του κάμπου με ιδιαίτερη έμφαση στη Σχολή Αριστοτέλους, το αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, τους Μακεδονικούς Τάφους των Λευκαδίων.
Η ανάδειξη και ταυτόχρονη ενημέρωση όσον αφορά στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής με ιδιαίτερη έμφαση στο ροδάκινο της περιοχής και στο σταφύλι με ταυτόχρονες επισκέψεις σε συνεταιριστικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νωπών φρούτων αλλά και εμφιάλωσης κρασιού.

* Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook ή στο blog του συλλόγου: www.agia-paraskevi-lefkadia.blogspot.com

Το InVeria.gr για ακόμη μία χρονιά είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια