Δηλώσεις συμμετοχής στα Βιωματικά Σεμινάρια και στη Σχολή Γονέων του "Εράσμου"


Ανοιχτή πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής στα Βιωματικά Σεμινάρια του «Έρασμου» 

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των Βιωματικών Σεμιναρίων του «Έρασμου», σε Βέροια και Νάουσα, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης ανακοινώνει την επαναδιοργάνωση της δράσης από αρχές Οκτωβρίου 2019. 

Η θεματολογία των αντικειμένων συζήτησης αφορά στην «αυτογνωσία»,  «αυτοεκτίμηση», «διαχείριση συναισθημάτων», «καθορισμό ορίων», «αγχώδεις διαταραχές»,  «κατάθλιψη», «διαχείριση πένθους» κ.α., με σκοπό να προσφέρει ερεθίσματα στους συμμετέχοντες να εκφραστούν ελεύθερα, να πειραματιστούν, να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες. 

Η συμμετοχή στη δράση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα, έως και 27/9/2019 
(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) 
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00
τηλ. 23310 74073 ή στο Email: erasmos.veria@gmail.com

Ανοιχτή πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής στη Σχολή Γονέων του «Έρασμου»

Η Σχολή Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», που αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές Οκτωβρίου του 2019, αποτελεί  έναν κύκλο συμβουλευτικής και συνεργασίας ομάδων γονέων και ειδικών επιστημόνων του συλλόγου πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν το παιδί, την οικογένεια και την γονεϊκή συμπεριφορά. 

Η οικογένεια ως το πλέον σημαντικό  πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα εφόδια για την ψυχική του υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Σχολή Γονέων στοχεύει στο να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τα παιδιά μας, να μιλήσουμε για το παιδί- το σχολείο και την οικογένεια, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες των παιδιών, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας, να υιοθετήσουμε νέους κανόνες συμπεριφοράς, να καθορίσουμε ρόλους, να συζητήσουμε τα προβλήματα- προβληματισμούς μας και να βρούμε λύσεις και τέλος, να διαμορφώσουμε ευτυχισμένους αυριανούς πολίτες. Η στήριξη αυτού του θεσμού και η προστασία της ψυχικής υγείας, ανηλίκων και ενηλίκων ατόμων, μέσα στο σύστημα της οικογένειας, σκοπό έχει να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο ρόλο τους. 

Η γονεΐκή συμπεριφορά διδάσκεται, καθώς το να γίνει κανείς γονιός χρειάζεται πολλά περισσότερα από το να φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Πρόκειται για μια διαδικασία ανάπτυξης που τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Ο «Έρασμος» ξεκινά και πάλι την δράση του αυτή, εναρμονιζόμενος πάντοτε με το πνεύμα ίδρυσης και λειτουργίας του που είναι ο αγώνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε μονάδας ή κοινωνικής ομάδας.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή έως και 27/9/2019 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) 
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00
τηλ. 23310 74073 ή στο Email: erasmos.veria@gmail.com

Με τιμή για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Φωστηροπούλου Γεωργία

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο