ex-Αιρετικά: Χέρι - χέρι Βοργιαζίδης και Μπατσαρά στο Δ. Βέροιας


Με την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά στην διοίκηση θα ξεκινήσει τη νέα του θητεία ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, αφού έγινε η αναμενόμενη συμφωνία και η απαραίτητη... μοιρασιά στις θέσεις. 

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας περιόδου (2019-2023) θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί της Κυριακής (1/9/2019), όπου θα γίνει εκλογή του Προεδρείου του Σώματος, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

Στην ίδια συνεδρίαση, αναμένεται να ανακοινώσει ο Δήμαρχος και τους αντιδημάρχους και προέδρους Νομικών Προσώπων. Βεβαίως, οι μεν αντιδήμαρχοι ορίζονται από τον Δήμαρχο και θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα (2/9), ενώ οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων θα προκύψουν έπειτα από ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε επόμενη συνεδρίαση. 

Σχετικά με την ονοματολογία και τις σχετικές πληροφορίες και... διαρροές, νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να αναδειχθεί ο Άρης Λαζαρίδης, ενώ οι αντιδημαρχίες αναμένεται να δοθούν σε 5 άτομα της παράταξης Βοργιαζίδη και σε 2 της παράταξης Μπατσαρά. Αντίστοιχη μοιρασιά θα γίνει και στα νομικά πρόσωπα - δημοτικές επιχειρήσεις, όπου η παράταξη Μπατσαρά θα πάρει 2 προεδρίες και η παράταξη Βοργιαζίδη θα κρατήσεις τις υπόλοιπες.

Το "όχι" Μαρκούλη στην σύμπραξη λόγω... Μπατσαρά

Πληροφορίες του InVeria.gr αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος δεν έμεινε μόνο στην πρόταση προς την Γεωργία Μπατσαρά, αλλά έκανε άνοιγμα και προς την παράταξη Μαρκούλη, αν και με θετική απάντηση της Γεωργίας Μπατσαρά "έπιανε" το όριο των 21 συμβούλων. Ωστόσο, ο Αντώνης Μαρκούλης φέρεται να απέρριψε οποιαδήποτε συμμετοχή στο διοικητικό σχήμα λόγω της ειλημμένης απόφασης για συνεργασία του Δημάρχου με την Γεωργία Μπατσαρά, προφανώς για πολιτικούς και όχι για προσωπικούς λόγους.

Παυλίδης, Μαρκούλης και Μελιόπουλος θα στήσουν "σθεναρή" αντιπολίτευση

Σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο, όπου οι μόνες ηχηρές αντιπολιτευτικές φωνές ήταν του Αντώνη Μαρκούλη και του Γιώργου Μελιόπουλου (Λαϊκή Συσπείρωση), σε αυτό το Συμβούλιο δεν θα είναι τόσο εύκολα για τον Κώστα Βοργιαζίδη.

Τόσο η παράταξη του Παύλου Παυλίδη όσο και του Αντώνη Μαρκούλη διαθέτουν πρόσωπα έμπειρα στην αυτοδιοίκηση και με δυναμική, ενώ και οι λιγότερο έμπειροι φαίνεται πως θα έχουν επίσης ισχυρό λόγο. Από την άλλη, και η παράταξη Μελιόπουλου έρχεται με δύο Συμβούλους αυτή τη φορά, οπότε αναμένεται και από εκεί ακόμη πιο έντονη παρουσία.

Όσον αφορά την παράταξη Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος παραιτήθηκε πριν την ορκωμοσία, μένει να δούμε αν θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιο βηματισμό ή θα έχει την τύχη των ομάδων χωρίς επικεφαλής, την αφάνεια. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να τον βρει, για το καλό της πολυφωνίας. 

Η... διαφαινόμενη συνεργασία πριν το τελικό αποτέλεσμα

Η συνεργασία Μπατσαρά - Βοργιαζίδη για όσους ασχολούνται με τα δημοτικά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί "έκπληξη". Άλλωστε, μέσα από την στήλη έχουμε γράψει ότι οι... αβρότητες και τα καλοπιάσματα στελεχών της παράταξης Μπατσαρά προς τον Δήμαρχο έδειχναν πως κάποιοι προσπαθούσαν να κρατήσουν... πόρτα για το χειμώνα. Τελικά, φαίνεται πως η στάση τους απέδωσε καρπούς!

ΥΓ: Για το καλό του Δήμου της Βέροιας όλοι θα πρέπει να βάλουν πλάτες... Είτε από τη μία ή από την άλλη πλευρά του φράχτη!

ΥΓ2: Στομαχική παλινδρόμηση και χαζά. Κοίτα πως να βγάλουμε την 4ετία, όρισε αυτούς που σου λένε και άσε τα... ανακατέματα ρε μάστορα!

ΥΓ -1: Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη τα ξαναλέμε... Αιρετικά (και Λαϊκά) στον ΑΚΟΥ 99,6. Συντονιστείτε στη 1!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο