Ξεκίνησαν οι εορτασμοί στην Παναγία Σουμελά στην Ημαθία


Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας στο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Βέρμιο.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2019 τελέστηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και με τη συμμετοχή αρχιερέων από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος,  Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και, φυσικά, ο επιχώριος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Πριν τον Εσπερινό, έγινε η υποδοχή των Εικόνων του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα από τα ομώνυμα προσκυνήματα Ελλησπόντου Κοζάνης και Ροδοχωρίου Ημαθίας, οι οποίες θα συνεορτάσουν και φέτος με την Παναγία την Σουμελιώτισσα.

Μετά τον Εσπερινό, έγινε λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχών και εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ποντιακών σωματείων κ.α. 

Το πρωί της Πέμπτης 15 Αυγούστου 2019 στις εκδηλώσεις θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. 




Φωτο: life-events.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο