Συναντήθηκαν με τον υφυπουργο Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα Αγρότες και Συνεταιριστές της Βέροιας


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέτα είχε την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Τάσο Χαλκίδη  και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Βράνα, τους Τάκη Μωραλίδη και Ηλία Τσιφλίδη  εκπροσώπων των Συνεταιρισμών της Ημαθίας, με την παρουσία και του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα

Σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας αναφέρεται ότι "στην συνάντηση  τα καίρια θέματα που τέθηκαν  της περιοχής από την πλευρά των αγροτών και συνεταιριστών είναι: 
- Οι καταστροφές που έπληξαν την περιοχή και το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει με την υπερπαραγωγή του συμπήρινου ροδάκινου.
- Για τα συγκεκριμένα ζητήματα οι προτάσεις της αντιπροσωπείας μας ήταν η άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ 
- Η προκαταβολή άμεσα της αποζημίωσης 
- Ο συμψηφισμός των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ
- Η στήριξη των παραγωγών και μέσα από άλλα προγράμματα.
- Η αποζημίωση για την απώλεια της παραγωγής και του εισοδήματος  λόγω της μη απορρόφηση από τις βιομηχανίες  του συμπηρίνου.
- Η άμεση αναδιάρθρωση της καλλιέργειας".

Η ανακοίνωση των Αγροτών της Βέροιας καταλήγει: "Για όλα αυτά η κυβερνητική πλευρά ανέφερε πως θα διερευνήσει την δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων της αντιπροσωπείας μας και των αγροτών γενικότερα .
Οι αγρότες βρισκόμαστε σε εγρήγορση για την δικαίωση των αιτημάτων μας".

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια