Στο εκλογοδικείο προσφεύγει ο Φώτης Κουτσουπιάς κατά του βουλευτή Λάζαρου Τσαβδαρίδη


Ένσταση ενώπιον του Εκλογοδικείου κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Φώτης Κουτσουπιάς κατά του εκλεγμένου βουλευτή Λαζάρου Τσαβδαρίδη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Λαός" η ένσταση του Φώτη Κουτσουπιά στηρίζεται στην σχέση εργασίας που είχε συνάψει ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαριδης με τον δήμο Βέροιας ως έμμισθος δικηγόρος. 

Συγκεκριμένα επικαλείται το άρθρο 56 του Συντάγματος, που απαγορεύει σε δημόσιο ή δημοτικό υπάλληλο να θέσει υποψηφιότητα και ότι όφειλε να παραιτηθεί πριν μπει το όνομα του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Δεν κατέστη δυνατό ωστόσο να μιλήσουμε με τον ίδιο τον Φώτη Κουτσουπιά για να μας κάνει κάποια δήλωση. 

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα "Λαός" με τον Λάζαρο Τσαβδαριδη, ενημέρωσε ότι ήταν ένα ζήτημα που τον απασχόλησε πριν θέσει υποψηφιότητα και αφού το μελέτησε, ως δικηγόρος, αλλά ζήτησε και την άποψη ειδικών, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως κώλυμα. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει βιώσει ξανά παρόμοια ένσταση από τον Κ. Βλαχόπουλο το 2007, όταν ήταν αντινομάρχης και είχε βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής και τελικά η ένσταση είχε απορριφθεί. 

Αναμένεται πάντως να προσδιοριστεί σύντομα η εκδίκαση της ένστασης από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) και η υπόθεση να έχει λήξει μέχρι το τέλος του έτους. Να υπογραμμίσουμε πάντως ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη προηγούμενη απόφαση (νομολογία), επομένως οι δικαστές θα κρίνουν κατ’ ουσία για πρώτη φορά την συγκεκριμένη περίπτωση που θα αποτελέσει και νομολογία για αντίστοιχες επόμενες. 

Πηγή: laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο