Συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας με τον Διευθυντή επί Τιμή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γιώργο Κρεμλή


Συνάντηση με τον κ. Γιώργο Κρεμλή, Διευθυντή επί Τιμή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και εντεταλμένο σύμβουλο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας, είχε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας

Επισημαίνεται ότι ο κ. Κρεμλής είναι και μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Διεθνούς Σύμβασης Espoo για την διασυνοριακή εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα συνεργασίας και  υποστήριξης δράσεων, προγραμμάτων και χρηματοδοτικών «εργαλείων»  που αφορούν στην κυκλική οικονομία, την  προστασία  του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.ά.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιώργος Κρεμλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Είχα σήμερα την χαρά να επισκεφτώ τον Δήμο Νάουσας και τον νέο Δήμαρχο κ. Καρανικόλα με τον οποίο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για τα σχέδιά του σε ό,τι αφορά στον Δήμο, με την προοπτική η Νάουσα να γίνει μια «έξυπνη» πόλη, η οποία θα διαχειριστεί κατά τρόπο ορθολογικό τα απορρίμματά της στη λογική της κυκλικής οικονομίας, που θεωρεί τα απορρίμματα δευτερογενή προϊόντα ή πρώτες ύλες, τα οποία και πρέπει να αξιοποιηθούν. Συζητήσαμε  βέβαια και πως μπορούμε να προωθήσουμε την πράσινη επιχειρηματικότητα και με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουμε και θέσεις εργασίας και βέβαια πως να μειώσουμε τον όγκο των αποβλήτων, που καλείται να διαχειριστεί ο Δήμος και κατά συνέπεια και τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες με αποτέλεσμα μια τέτοια λύση να είναι επωφελής,  για όλους και για τον Δήμο και για τους δημότες και για την πράσινη επιχειρηματικότητα.  Συζητήσαμε επίσης και θέματα ηλεκτροκίνησης, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενεργειακής αποτελεσματικότητας των κτιρίων του Δήμου και βέβαια για τα ευρωπαϊκά προγράμματα του Δήμου. Διαπίστωσα με ιδιαίτερη χαρά ότι ο κ. Καρανικόλας έχει βάλει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά και έχει βέβαια και ο ίδιος τις ικανότητες και τη γνώση από την ακαδημαϊκή του εμπειρία, που θα του επιτρέψουν να υλοποιήσει όλα όσα ο ίδιος έχει προγραμματίσει. Πρέπει να πω ότι στην προσπάθεια αυτήν, θα βρίσκομαι κοντά σας και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι μια προσπάθεια που πρέπει να στηριχτεί ώστε η κυκλική οικονομία να γίνει πλέον μέρος της ζωή μας,  προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών  αλλά και της εθνικής μας οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κρεμλή για τα θερμά του λόγια και για την εποικοδομητική συζήτηση που προηγήθηκε, τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδέχομαι στη Νάουσα τον κ. Κρεμλή, Διευθυντή επί Τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και εντεταλμένο σύμβουλο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Έναν άνθρωπο που με τις πολύτιμες γνώσεις και την πλούσια εμπειρία του σε θέματα κυκλικής οικονομίας,  περιβάλλοντος και ενέργειας μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε στο Δήμο Νάουσας σημαντικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης. Δράσεις οι οποίες, μέσω της εισαγωγής προγραμμάτων κυκλικής οικονομίας, ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και αποβλήτων, ενδυνάμωσης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους νέους μας, καθώς και ανάδειξης καινοτόμων πράσινων επιχειρηματικών ενεργειών,  αναμένεται να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην καλλιέργεια και ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης, στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας». 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο