Αλαλούμ για το που θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στη Βέροια (βίντεο)


Ολίγον με... φαρσοκωμωδία έμοιαζαν όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2019 στην πλ. Ωρολογίου της Βέροιας, έπειτα από το αλαλούμ που προκλήθηκε σχετικά με το που θα γίνει η κατάθεση στεφάνων...

Αρχικά, ο στρατός (καθ' υπόδειξη της Π.Ε. Ημαθίας προφανώς, η οποία είχε και την γενική οργάνωση) έστησε τα όπλα χιαστή και πάνω τους τα κράνη με το θυμίαμα, όπως και την ηχητική εγκατάσταση, μπροστά από το Ηρώο της Βέροιας (το φιλοτέχνημα του Κ. Βαρώτσου). 


Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα πριν την έλευση των επισήμων και του Μητροπολίτη για την επιμνημόσυνη δέηση υπήρξε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ότι η επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει εκεί, αλλά η κατάθεση στεφάνων θα γίνει στο νέο μνημείο για τα θύματα 1940 - 1941, λίγα μέτρα παραδίπλα. Παράλληλα, ξεκίνησαν να μεταφέρονται τα στεφάνια προς το νέο μνημείο. 

Ερχόμενος όμως ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης με τους άλλους επισήμους έκανε νόημα να επιστραφούν τα στεφάνια στη θέση τους και έτσι γύρισαν και πάλι πίσω όσοι τα κρατούσαν... 


Το ποιος έδωσε την εντολή για το "σπαστό" στις εκδηλώσεις ή για ποιο λόγο προκλήθηκε το αλαλούμ δεν το γνωρίζουμε και λίγη σημασία έχει αν ήταν του Μητροπολίτη επιθυμία, κάποια παρανόηση ή ό,τι άλλο. 

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι σε απλά πράγματα θα πρέπει να είμαστε απλώς... αποτελεσματικοί. Δεν μας ανέθεσαν να οργανώσουμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βέροια!

Δείτε το περιστατικό όπως καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του: 



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο