Ανακαινίζουμε τους μικρούς χώρους του σπιτιού


Το μπάνιο και η κουζίνα ενός σπιτιού είναι από τους χώρους ενός σπιτιού που ταλαιπωρούνται κάθε μέρα πολύ. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν έπιπλα και υλικά τα οποία πρέπει να συντηρούμε και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τα αντικαθιστούμε με καινούρια. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε να προχωρήσουμε τόσο σε ανακαίνιση μπάνιου όσο και σε ανακαίνιση κουζίνας πριν από οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού.

Αποφεύγουμε τις δικαιολογίες
Συνήθως, όταν είναι να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή μέσα στο σπίτι μας είμαστε λίγο διστακτικοί. Σκεφτόμαστε την ταλαιπωρία που δημιουργεί αυτή η αλλαγή, τις διαδικασίες, τον οικονομικό προϋπολογισμό, τον χρόνο που θα πρέπει να διαθέσουμε και άλλα πολλά.
ü    Η αλήθεια είναι πως ακόμα κι αυτοί οι δυο χώροι, αν και μικροί, απαιτούν αρκετό χρόνο και χρήμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανακαίνισή τους. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές λύσεις.
ü    Κατ’ αρχάς, φτιάχνουμε ένα οργανόγραμμα, ή αλλιώς πλάνο. Πότε προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε την ανακαίνιση μπάνιου και πότε την ανακαίνιση κουζίνας; Θα τις κάνουμε ταυτόχρονο ή σε διαφορετικό χρόνο; Ποιο είναι το budget μας; Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις, θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε καλύτερα τον χρόνο και τα οικονομικά μας.
ü    Αν πάλι δυσκολευόμαστε πολύ να προχωρήσουμε σε μια τέτοια επένδυση, μπορούμε να αποφύγουμε την ταυτόχρονη ανακαίνιση των δυο χώρων. Έτσι τα έξοδα θα μοιραστούν καλύτερα. Αν πάλι επείγει η ανακαίνιση και στους δυο χώρους, τότε μπορούμε να κανονίσουμε με την εταιρεία που θα μας στείλει το συνεργείο, να πληρώσουμε με δόσεις ή ακόμη και να πάρουμε ένα μικρό δάνειο.
ü    Όσον αφορά στον χρόνο, η ιδανική στιγμή για τέτοιου είδους εργασίες είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι, οπότε και ο καιρός θα είναι με το μέρος μας. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να θυσιάσουμε για εκείνη τη χρονιά τις καλοκαιρινές μας διακοπές και να κανονίσουμε ώστε η ανακαίνιση μπάνιου και η ανακαίνιση κουζίνας να γίνουν κατά τη διάρκεια της άδειάς μας, ώστε να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Τι εργασίες θα χρειαστεί να κάνουμε;
Ø    Αποξήλωση όλων των πλακιδίων και ειδών υγιεινής από το μπάνιο και την κουζίνα.
Ø    Αποξήλωση του θερμαντικού σώματος στο μπάνιο.
Ø    Γέμισμα του δαπέδου για νέες ρύσεις.
Ø    Τοποθέτηση εξ ολοκλήρου νέου αποχετευτικού δικτύου στο μπάνιο και την κουζίνα.
Ø    Τοποθέτηση εξ ολοκλήρου νέο δίκτυο ύδρευσης με πολυστρωματικό σωλήνα και πίνακα υδροληψίας για το μπάνιο και την κουζίνα.
Ø    Τοποθέτηση πλακιδίων στο μπάνιο ύστερα από δική μας επιλογή.
Ø    Τοποθέτηση μπανιέρας με κρύσταλλα ασφαλείας.
Ø    Τοποθέτηση ειδών υγιεινής και αξεσουάρ.
Ø    Τοποθέτηση εξ ολοκλήρου νέας κουζίνας ύστερα από δική μας επιλογή.
Ø    Τοποθέτηση πλακιδίων στην πλάτη της κουζίνας.
Ø    Εντοιχισμός όλων των ηλεκτρικών συσκευών.


Αυτές είναι λοιπόν οι βασικές εργασίες που πρέπει να γίνουν για ανακαίνιση μπάνιου και ανακαίνιση κουζίνας. Το μόνο που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το συνεργείο που θα απασχοληθεί στο σπίτι μας, τα χρώματα και τα σχέδια που θα τοποθετηθούν στους χώρους μας και να οργανώσουμε τον οικονομικό προϋπολογισμό μας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο