Απευθείας ανάθεση σε φωτογράφο από Θεσσαλονίκη για κάλυψη εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Βέροιας!


Σε μια πρωτοφανή εκδήλωση... συμπαράστασης και υποστήριξης των τοπικών επαγγελματικών προχώρησε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης πριν λίγες μέρες, απαξιώνοντας το σύνολο των επαγγελματιών φωτογράφων της Βέροιας και της Ημαθίας, κάνοντας απευθείας ανάθεση σε εταιρία από τη Θεσσαλονίκη για την φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων που έγιναν στη Βέροια, από τις 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019. 


Την σχετική πληροφορία, τυπικά νόμιμη αλλά ηθικά και πολιτικά κατάπτυστη, έβγαλε προς τα έξω η Ένωση Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, στο δελτίο Τύπου της οποίας αναφέρεται:

Έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας για την απόφαση 554/2019 του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βέροιας όσον αφορά τη διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης για τους 460 Εβραίους θύματα του Ολοκαυτώματος, δηλώνεται ότι:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε θεατές μιας ακόμα απευθείας ανάθεσης του Δήμου Βέροιας σε επαγγελματία φωτογράφο όχι μόνο εκτός Δημοτικού διαμερίσματος αλλά και εκτός Νομού. 

Πιο συγκεκριμένα, για τη φωτογραφική και κινηματογραφική κάλυψη της παραπάνω εκδήλωσης με την υπ. Αριθμόν ΑΔΑ:63ΔΝΩ9Ο-0ΡΗ (https://diavgeia.gov.gr/doc/63ΔΝΩ9Ο-0ΡΗ) που αναρτήθηκε στη διαύγεια με την παράδοση 80-120 φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή και ενός κλιπ βίντεο, ο Δήμος Βέροιας με υπογραφή του Δημάρχου κ. Κώνσταντίνου Βοργιαζίδη, παραχωρήθηκε το έργο με απευθείας ανάθεση σε επαγγελματία από τη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά καθώς με την υπ’αριθμ 335/2016 απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου ακόμα μία φορά έργο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί από επαγγελματία της πόλης, παραχωρήθηκε απευθείας στη Θεσσαλονίκη.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους αγαπητούς διοικούντες του Δήμου ότι η Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας (www.cwm-photographers.gr) αποτελείται από 52 μέλη τα 16 εκ των οποίων, δραστηριοποιούνται στο Νομό Ημαθίας. Πιο συγκεκριμένα, σε ακτίνα 150 μέτρων από το Δημαρχείο υπάρχουν 6 φωτογραφεία μέλη της Ένωσής μας που έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσουν ή να τους καλύψουν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Μπορεί η παραπάνω απόφαση να χαρακτηρίζεται καθόλα νόμιμη, αλλά στα πλαίσια των ενεργειών για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, σαν ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας, θεωρούμε ηθικό να απευθύνονται σε επαγγελματίες της Ένωσης μας

Εκ του ΔΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια