Εκτός φορολόγησης τα χρήματα από de minimis


ΔΤ: Ικανοποιήθηκε το αίτημα που υπέβαλε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο για την φορολογική απαλλαγή των αποζημιώσεων που δόθηκαν σύμφωνα με τον Κανονισμό που είναι γνωστός ως de minimis. 

Οι εν λόγω αποζημιώσεις μέχρι σήμερα εντάσσονταν στην κατηγορία των επιδοτήσεων με αποτέλεσμα να φορολογούνται μειώνοντας το εισόδημα των παραγωγών. Ύστερα από διερεύνηση με την ομάδα συμβούλων του Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου, διαπιστώθηκε η δυνατότητα απαλλαγής από την φορολόγηση και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Εκτός από την ωφέλεια που προκύπτει άμεσα για το αγροτικό εισόδημα από το μέτρο αυτό , δίνεται η δυνατότητα οι αποζημιώσεις αυτές να ενταχθούν στην Εμπορική αξία των πωλήσεων των Οργανώσεων Παραγωγών και να επιχορηγηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα Επιχειρησιακά Προγράμματά τους , αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ωφέλεια που θα προκύψει για τον Αγροτικό τομέα.

Παράλληλα γνωστοποιούμε στους Αγρότες της Ημαθίας ότι ικανοποιείται το αίτημα που υπέβαλε η Κοινοπραξία πρός τον ΕΛΓΑ για παράταση της ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του 2018 που έληγε τέλος Σεπτεμβρίου, έως το τέλος Οκτωβρίου.

Η Διοίκηση της Κοινοπραξίας 
Συνεταιρισμών Ο.Π Ν. Ημαθίας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο