Ερώτηση Καρασαρλίδου για συμψηφισμό των εργοσήμων αγροτών με ασφαλιστικές εισφορές


ΔΤ: Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μαζί με 42 άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τον συμψηφισμό των εργοσήμων των αγροτών με τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών ασφαλισμένων με το άρθρο 40 του Ν. 4387/2016.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 47/29.10.2018 διευκρινίζεται ότι: «Μετά το πέρας της εκκαθαριστικής διαδικασίας και τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της τελευταίας δόσης εκκαθάρισης οι οφειλές βεβαιώνονται στο ΚΕΑΟ». Όμως η διαδικασία συμψηφισμού των καταβληθέντων ασφαλιστικών εισφορών μέσω εργοσήμου του άρθρου 20 του Ν. 3863/2010 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα με συνέπεια να υπάρχει μεγάλος αριθμός αγροτών που έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές μέσω του ανωτέρω εργοσήμου, και θα βρεθούν με πιστωτικό υπόλοιπο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκκαθάρισης. Και επειδή η εγκύκλιος 47/2018 ορίζει ότι δεν θα πρέπει να βεβαιωθούν οφειλές στο ΚΕΑΟ πριν την ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής διαδικασίας.

Ερωτάται ο Υπουργός, αν υπάρχουν περιπτώσεις αγροτών των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν προωθηθεί για αναγκαστική είσπραξη στο ΚΕΑΟ ενώ εκκρεμεί ακόμα η διαδικασία εκκαθάρισης κι αν ναι, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Επίσης, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο