Η κίνηση του Μητροπολίτη Βεροίας (6-18/10/19)


Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 έχει ως εξής:

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειδίου επί τη εορτή του Αποστόλου Θωμά.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα τελέσει Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. θα τελέσει Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια.

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. θα τελέσει Αγιασμό στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα του Συνοδικού Μεγάρου Αθηνών, ενώ το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου θα λάβει μέρος στις χειροτονίες των νέων Μητροπολιτών στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, (Βενιζέλου 29, 1ος όροφος πάνω από το Βιβλιοπωλείο «Παύλειος Λόγος»), θα ομιλήσει με θέμα: «Το ποτήριον του Χριστού», στο πλαίσιο των Ακαδημαϊκών διαλόγων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις.

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 5:00 μ.μ. θα συνοδεύσει το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελάς στην πλατεία της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Ιερού Εικονίσματος και στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, όπου και θα τοποθετηθεί προς προσκύνηση των πιστών ενόψει της Πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. θα παραστεί και θα ομιλήσει στην Ιερατική Σύναξη στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. θα παραστεί στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου Βεροίας για την Απελευθέρωση της πόλεως στον Χώρο Τεχνών Βεροίας.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας, επί τη εορτή πάντων των εν Βεροία Αγίων. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας θα τελέσει δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως και στη συνέχεια θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου). Στις 11:45 π.μ. θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας κυρού Παύλου Γιαννικόπουλου στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου Βεροίας.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης και θα τελέσει δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και θα τελέσει δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο