"Μετακόμισε" για 2 εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά


Στη Θεσσαλονίκη "μετακομίζει" προσωρινά η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, από το Ομώνυμο Ίδρυμα, στην Ημαθία. 

Η υποδοχή της Εικόνας έγινε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το απόγευμα η Θεσσαλονίκη, μπροστά στο Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και λοιπών τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Εικόνα μεταφέρθηκε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου στα προπύλαια του Ναού την υποδέχθηκε ο  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.


Στην συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ενώ στο τέλος ακολούθησαν ομιλίες από τον  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο  και τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα. 

Την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενο του Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα, από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο