Όλα όσα πρέπει να προσέξετε στη διακόσμηση των μικρών χώρων του σπιτιού σας


Οι περισσότεροι από εσάς είναι πιθανό να ζείτε σε ένα σπίτι μικρότερο από αυτό που επιθυμείτε, λόγω διάφορων συνθηκών. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζετε πώς να διαμορφώσετε τους χώρους του σπιτιού σας εάν αυτοί είναι μικροί, ώστε να χωράνε όλα όσα χρειάζεστε, και ταυτόχρονα να νιώθετε άνετα χωρίς αυτοί να είναι ‘φορτωμένοι’. Θα δούμε λοιπόν όλα όσα θα πρέπει να προσέξετε ώστε να διακοσμήσετε σωστά τους μικρούς χώρους του σπιτιού σας, αποφεύγοντας τα συνηθέστερα λάθη.

Ξεκινώντας με την επιλογή των πιο κατάλληλων επίπλων για το καθιστικό ή το σαλόνι σας, μην ξεχάσετε ότι θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τις αναλογίες. Το ότι ένας χώρος είναι μικρός δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να τοποθετήσετε σε αυτόν και μικρά έπιπλα. Εάν για παράδειγμα σας αρέσει ένας μεγαλύτερος καναπές δε σημαίνει ότι δε θα ταιριάζει απαραίτητα στο μικρό καθιστικό σας. Υπάρχουν πολλοί καναπέδες οι οποίοι εκ πρώτης όψεως ίσως σας φανούν υπερβολικοί σε μέγεθος, όμως στην πορεία ταιριάξουν πολύ στο χώρο σας.

Εάν το σπίτι σας είναι μικρό, οι αποθηκευτικοί χώροι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Για αυτό και θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο που έχετε και σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε σε αυτόν τα πράγματά σας. Μπορείτε ιδανικά να προμηθευτείτε ένα κρεβάτι με συρτάρι από κάτω για την αποθήκευση ρούχων ή διαφόρων πραγμάτων, ή ένα ψηλό κρεβάτι ώστε να τοποθετήσετε από κάτω κουτιά αποθήκευσης. Ακόμα, εκμεταλλευθείτε τους τοίχους του σπιτιού ώστε να προσθέσετε ράφια ή να τοποθετήσετε κάποια συρταριέρα.

Ένας ακόμα σημαντικός κανόνας είναι ότι οι μικροί χώροι δεν επιτρέπουν την ύπαρξη πολλών διακοσμητικών αντικειμένων, για αυτό και δε θα πρέπει να τους γεμίζετε με αυτά. Η μίνιμαλ αισθητική είναι αυτή που θα πρέπει να ακολουθήσετε εάν το σπίτι ή το δωμάτιό σας είναι μικρά και να απαλλαγείτε από τα περιττά αντικείμενα.

Ασφαλώς και τα χρώματα παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο σπίτι σας, ειδικά στην περίπτωση όπου οι χώροι του είναι μικροί. Για αυτό και υιοθετήστε κάποιες απαλές αποχρώσεις εάν επιθυμείτε ο χώρος σας να φαίνεται μεγαλύτερος, αλλά και κάποιες λίγο πιο σκούρες εάν θέλετε να φαίνεται πιο ζεστός και φιλόξενος. Αναμφίβολα, το τι σας αρέσει και το ποια χρώματα ταιριάζουν στο κάθε δωμάτιό σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δε θα πρέπει να ξεχάσετε να κάνετε ένα πλάνο του πώς θα συνδυάσετε τα έπιπλα στο νέο σας χώρο και πώς θα τα τοποθετήσετε. Αυτό σίγουρα θα σας διευκολύνει στην πορεία, αφού εάν δεν το έχετε προβλέψει, ίσως στην πράξη τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένατε.


Αναμφίβολα, όποιο και αν είναι το μέγεθος του σπιτιού σας, θα βρείτε όλα τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα χρειαστείτε για αυτό στα έπιπλα Maison.gr.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο