Ολοκληρώθηκε σεμινάριο της CEPOL για τις Διαπραγματεύσεις σε καταστάσεις ομηρίας στη Σχολή Μετεκπαίδευσης στη Βέροια


ΔΤ: Ολοκληρώθηκε σεμινάριο της CEPOL με θέμα «Διαπραγματεύσεις σε καταστάσεις ομηρίας και επικοινωνία σε καταστάσεις κρίσης – Crisis Hostage Negotiation & Crisis Communication»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, σεμινάριο του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάρτιση – εκπαίδευση των αρχών επιβολής του νόμου ( CEPOL ) με θέμα «Διαπραγματεύσεις σε καταστάσεις ομηρίας και επικοινωνία σε καταστάσεις κρίσης – Crisis Hostage Negotiation & Crisis Communication », το οποίο πραγματοποιήθηκε από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στη Βέροια Ημαθίας.


Το συντονισμό του σεμιναρίου είχε αναλάβει το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων, με την υποστήριξη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας και του Εθνικού Τμήματος της CEPOL .

Στο σεμινάριο συμμετείχαν (29) πιστοποιημένοι διαπραγματευτές προερχόμενοι από αρχές επιβολής του νόμου κρατών – μελών της Ε.Ε., τον FRONTEX και την Ελβετία, ενώ παράλληλα έλαβαν μέρος και δεκατρείς (13) εισηγητές – εμπειρογνώμονες από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της αλλοδαπής.


Σκοπός του ήταν η εισαγωγή των εκπαιδευομένων σε εξειδικευμένες έννοιες που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση σε ιδιαίτερα κρίσιμα περιστατικά, παρέχοντάς τους ειδικά εργαλεία με σκοπό την υποβοήθηση του έργου τους κατά την επιτέλεση της αποστολής τους.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή πραγματικής άσκησης με την κωδική ονομασία «Μινώταυρος», η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων, την Ομάδα Σχεδιασμού Ασκήσεων και την Ειδική Εκπαιδευτική Ομάδα Διαπραγματευτών Ελληνικής Αστυνομίας.


Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σπουδών από τoν Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Αβραάμ Αϊβαζίδη, συνεπικουρούμενο από τη Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σοφία Γαϊτανίδου και τους εισηγητές – εμπειρογνώμονες του σεμιναρίου.

Κατά την τελετή λήξης απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό η Διοικητής της Σχολής και η Τμηματάρχης του Εθνικού Τμήματος της CEPOL, Αστυνόμος Β΄ Μαρία Αρετή Κυρίτση, ενώ προσφέρθηκαν και αναμνηστικά δώρα ως ένδειξη αγαστής συνεργασίας και φιλοξενίας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο