Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ανεξίτηλη Στάμπα» του Γ.Ξ. Τροχόπουλου στη Βέροια


Το μυθιστόρημα «Ανεξίτηλη Στάμπα» του Βεροιώτη Γιώργου - Ξάνθιππου Τροχόπουλου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής (27/10/19) στον «πολυχώρο Εληά».

Για το βιβλίο μίλησαν οι Κώστας Φωτιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ζήσης Μιχ. Πατσίκας, Δικηγόρος –Δημοσιογράφος, Εκδότης της Εφημερίδας «ΛΑΟΣ», Ευγενία Καβαλλάρη, Φιλόλογος – Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν.Ημαθίας και ο Συγγραφέας.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Αλέκος Τσαχουρίδης και Συρμούλα Τζήμα, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τροχόπουλος και Κυριάκος Θεοδωρίδης κ.α.

Το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΑΛΦΑ ΠΙ», πραγματεύεται το βαθύ ζήτημα της υιοθεσίας και μάλιστα σε ένα οξύ ιστορικό πλαίσιο, αφού η ιστορία αυτή συμβαίνει την δεκαετία του 1950, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της πλοκής του μυθιστορήματος,  ο συγγραφέας αναφέρεται σε πολλά ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα όπως η Γενοκτονία των Ποντίων, ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Ελλάδα κ.α.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα -σύμφωνα με κριτικές που του έγιναν- που με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν στερείται ούτε λογοτεχνικής αξίας, ούτε ιστορικής εγκυρότητας, ούτε όμως και κοινωνικών μηνυμάτων.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 ΣχόλιαΚάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο