Πώς θα κάνετε τα φρένα του αυτοκινήτου σας πιο αποτελεσματικά μόνοι σας


Τα φρένα του αυτοκινήτου σας και το ευρύτερο σύστημα από το οποίο αποτελούνται είναι ένα από τα κυριότερα τμήματά του, το οποίο πρέπει να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση για να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια σε όσους βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο. 

Ακόμα και αν δεν έχετε ειδικές γνώσεις μηχανικού αυτοκινήτων, μπορείτε και μόνοι σας να πραγματοποιήσετε έναν προληπτικό έλεγχο στο αυτοκίνητό σας, τσεκάροντας τα βασικά του σημεία, την κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται, καθώς και σε ποια κατάσταση βρίσκεται σε σχέση με τα χιλιόμετρα τα οποία έχει διανύσει. Εάν βέβαια διαπιστώσετε ότι υπάρχει μία σοβαρή βλάβη, καλό θα είναι να επισκεφθείτε ένα συνεργείο, όπου με τα κατάλληλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα επιδιορθώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Προκειμένου να ελέγξετε τα φρένα του αυτοκινήτου σας, ξεκινήστε από τα υγρά, τα οποία υπάρχουν στο εσωτερικό του συστήματος πέδησης και μεταφέρουν τη δύναμη από το πεντάλ στο τακάκι, ώστε το τελευταίο να φρενάρει το δίσκο και να μειωθεί ο ρυθμός περιστροφής των τροχών.  Ελέγξτε λοιπόν τη στάθμη των υγρών στο δοχείο τους. Εάν η ποσότητά τους είναι μικρή, αυτό οφείλεται σε δύο αιτίες. Αρχικά, είτε έχουν φθαρεί τα υλικά τριβής, οπότε και θα πρέπει να συμπληρώσετε υγρό, είτε υπάρχει διαρροή από κάποιο σωληνάκι του συστήματος. Όπως και να έχει, θα πρέπει να τσεκάρετε τακτικά πίσω από τους τροχούς για τυχόν διαρροές, προκειμένου να απευθυνθείτε στο συνεργείο εάν αντιληφθείτε κάτι τέτοιο.

Αναπόφευκτα, λόγω της καθημερινής χρήσης του συστήματος πέδησης, φθείρονται σε μεγάλο βαθμό οι δίσκοι αλλά και τα υλικά τριβής. Στη φθορά αυτή οφείλονται τα υπολείμματα μαύρης σκόνης τα οποία μπορεί να έχετε παρατηρήσει πάνω στις ζάντες του αυτοκινήτου σας. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το υλικό από τα τακάκια εφάπτεται στο δίσκο και σταδιακά το πάχος του μειώνεται. Επίσης, το σημείο όπου εφάπτεται το τακάκι πάνω στο δίσκο μειώνει το πάχος του και χρειάζεται αντικατάσταση. Για να ελέγξετε την κατάσταση των τμημάτων αυτών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να αφαιρέσετε τους τροχούς.

Ακόμα και αν δεν έχετε ιδιαίτερες γνώσεις σε σχέση με τα αυτοκίνητα, θα πρέπει να γνωρίζετε και τις πιθανότερες αιτίες λόγω των οποίων αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα φρένα σας. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να έχουν φθαρεί οι δίσκοι σας ή και τα τακάκια σας, να έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο λάθος λιπαντικό ή υγρό φρένων, ή να έχετε οδηγήσει σε κακής ποιότητας οδόστρωμα. Ακόμα, υπάρχει περίπτωση τα φρένα σας να έχουν παραμορφωθεί λόγω κακής οδήγησης, λόγω απότομης αλλαγής της θερμοκρασίας ή και εξαιτίας της έκθεσής τους σε νερό, σκόνη ή χώμα.

Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίσετε ή εάν παρατηρήσετε και την παραμικρή αλλαγή στη συμπεριφορά των φρένων σας, θα πρέπει να τους κάνετε έναν έλεγχο, προκειμένου να συνεχίσετε να οδηγείτε με ασφάλεια.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο