Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με το Δ.Σ. των Ξενοδόχων Ημαθίας


ΔΤ από Π.Ε. Ημαθίας: Συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας είχε σήμερα στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με κεντρικό θέμα τη συνεργασία σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, υποδομών και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ημαθίας. 

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης επανέλαβε την πρόθεσή του για συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης της Ημαθίας και παρουσίασε επιγραμματικά τους άξονες και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί  από την πλευρά της Π.Ε. Ημαθίας στον τομέα του τουρισμού, συναινώντας παράλληλα για να συμπεριληφθούν, όπου χρειάζεται, και επιπλέον προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας.  Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση, στον καθοριστικό ρόλο που έχει για την τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τιζτιζκώστας, μέσω του ενδιαφέροντος που δείχνει, των έργων που υλοποιεί  και των καινοτόμων προτάσεων που παρουσιάζει.

Από  την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, ο πρόεδρος του ΔΣ, Μάντζιος Δημήτρης παρουσία σειρά προτάσεων που σχετίζονται: Με τις υποδομές, την τουριστική εξωστρέφεια, την επίσπευση των διαδικασιών λειτουργίας του Πολυκεντρικού Μουσείου της Βεργίνας, την ανάπτυξη του λατρευτικού τουρισμού στην Ημαθία, τη δημιουργία Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής στην Ημαθία όπως και δράσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία της, τη δημιουργία πάρκου σκοποβολής και τοξοβολίας σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο και τη  Γ.Γ. Αθλητισμού, τον συνδυασμό τουριστικής ανάπτυξης και υδάτινων δραστηριοτήτων στην περιοχή του Αλιάκμονα, τη δημιουργία πίστας Moto Cross στην Ημαθία, την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τουρισμού στον άξονα της συνάντησης Αριστοτέλη- Αλέξανδρου στην Ημαθία, στην καθιέρωση εβδομάδων τουριστικών δραστηριοτήτων στον χώρο της εκπαίδευσης από τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας -Θρησκευμάτων, σ την τουριστική εκπαίδευση και εργασιακά θέματα του κλάδου καθώς και στην αντιμετώπιση ζητημάτων παραοικονομίας που σχετίζονται με τον τουρισμό. 
Στη διάρκεια της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας συζητήθηκε και η συμμετοχή της Π.Ε. Ημαθίας στην διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί 9-11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, θέμα για το οποίο θα υπάρξουν αντίστοιχες συναντήσεις και με άλλους επαγγελματικούς φορείς τουρισμού της Ημαθίας και θα γίνει εκτενέστερη ανακοίνωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ
Μετά τη συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Η στήριξη και η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί από την αρχή της θητείας μου, βασική προτεραιότητα και στρατηγικό στόχο της Π.Ε. Ημαθίας. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε ξεκάθαρη συναντίληψη και άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το τοπικό τουριστικό προϊόν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στην Ημαθία. Για τον σκοπό αυτό, πέρα από άλλες  δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, είμαστε και δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις, τις στηρίζουμε για να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές, συνεργαζόμαστε άμεσα και συνεχώς με τους εκπροσώπους τους και τους επαγγελματικούς φορείς τους. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο είχαμε σήμερα μια ακόμη εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, προκειμένου να βάλουμε προτεραιότητες και να προωθήσουμε άμεσα, αναγκαία ζητήματα υποδομών, καινοτόμων δράσεων, τουριστικής ανάπτυξης και τουριστικής προβολής της περιοχής μας. Συζητήσαμε επίσης και για την παρουσία της Ημαθίας στην διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί 9-11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, θέμα για το οποίο θα κάνουμε αναλυτική ανακοίνωση όταν είμαστε συνολικά έτοιμοι καθώς τα θέματα αυτά θα τα συζητήσουμε και με άλλους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Στόχος μας είναι η αναπτυξιακή και ουσιαστική ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ημαθίας, με παρουσία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι εποχικά. Με τη συνεργασία πετύχαμε ήδη πολλά, με τη συνεργασία θα πάμε ένα ακόμη βήμα μπροστά».

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο