ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων - Το δόγμα της αγοράς στην Υγεία


ΔΤ από Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Οι προτάσεις που κατέθεσε για διαβούλευση το προεδρείο του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για μετατροπή του νομικού πλαισίου των νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ και η σύμπραξή τους με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων, την αποδοτικότητα και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελεί την νεοφιλελεύθερη οπτική που θέτει την ασθένεια στους όρους προσφοράς και ζήτησης και αντιμετωπίζει την υγεία με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Η ιδιωτικοποίηση των δομών της υγείας δεν είναι πρόοδος. Είναι βαθιά οπισθοδρόμηση που οδηγεί στα πέτρινα χρόνια κατά τα οποία η πρόσβαση στο σύστημα υγείας ήταν συνυφασμένη με την οικονομική κατάσταση του ασθενούς.

Η ιδιωτικοποίηση θα σημάνει την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την μείωση των αποδοχών , την εργασιακή ανασφάλεια, την συγχώνευση και διάλυση των νοσοκομείων, την εμφάνιση των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών στα νοσοκομεία αλλά πρωτίστως την διάλυση του Κοινωνικού Κράτους.

Επειδή η πρόσβαση στην Υγεία, ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα πρέπει να είναι ισότιμη και καθολική, καταγγέλλουμε κάθε πρόθεση ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του.
Υπερασπιζόμαστε το ΕΣΥ.

Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και οι πολίτες θα βρεθούμε απέναντι και θα ανατρέψουμε τα επικίνδυνα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους. Η οπισθοδρόμηση και το δόγμα της αγοράς στην υγεία δεν θα περάσει.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο