5 Χρόνια "Εν Σώματι Υγιεί" A.Σ. ΑμεΑ Βέροιας


ΔΤ από Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας "Εν Σώματι Υγιεί": Ήταν Νοέμβριος του 2014, όταν το "Εν Σώματι Υγιεί" που λειτουργούσε μέχρι τότε ως προσωπικό ιστολόγιο, άλλαξε σελίδα και μετατράπηκε σε Αθλητικό Σωματείο για Άτομα με Αναπηρία! 

Το «Εν Σώματι Υγιεί» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 ως ένα καθαρά προσωπικό ιστολόγιο από τον Καραϊωσήφ Αλέξανδρο, Καθηγητή Ειδικής Φυσικής Αγωγής από τη Βέροια, με σκοπό να δημοσιεύει δικές του εργασίες και να αναδημοσιεύει άρθρα από ελληνικές και διεθνείς  ηλεκτρονικές πηγές με θεματολογία σχετική με την Άσκηση, Αποκατάσταση και τον Προσαρμοσμένο Αθλητισμό. 

Πολύ σύντομα αναγνωρίζοντας το κενό που υπήρχε σε θέματα ενημέρωσης σχετικά με την άσκηση, αποκατάσταση και τον προσαρμοσμένο αθλητισμό στην πόλη της Βέροιας, αλλά και στην Ημαθία γενικότερα, το «Εν Σώματι Υγιεί» μετατράπηκε από ένα personal blog σε μια δυναμική ιστοσελίδα που ανέλαβε το ρόλο της Ανάπτυξης, Προώθησης και Ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα αναπηρίας και κυρίως σε θέματα Αθλητισμού ΑμεΑ μέσα από στοχευμένες δράσεις. 

Οι βάσεις είχαν μπει και τα θεμέλια ήταν γερά, ώστε να οραματιστούμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο: Την δημιουργία ενός Αθλητικού Σωματείου Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΑμεΑ), Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και Θεραπευτικής Άσκησης,  οργανωμένου σε επαγγελματικά πρότυπα για την Ανάπτυξη, Προώθηση και Διάδοση του Αθλητισμού ΑμεΑ, αλλά και της Πολιτιστικής Παιδείας που πηγάζει από τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό. Συμπαραστάτες και συνεργάτες βρέθηκαν, άτομα ικανά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, άξιας εμπιστοσύνης με όραμα και όρεξη να προσφέρουν και η ιδέα έγινε πράξη και το «Αθλητικό Σωματείο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας ήταν και επίσημα γεγονός με τον αναγνώριση του από το Ειρηνοδικείο Βέροιας τον Νοέμβρη του 2014 και με την ανακοίνωση να λαμβάνει χώρα την 3η Δεκεμβρίου 2014, λόγω του συμβολικού χαρακτήρα της ημέρας (Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ) και ο πρώτος κύκλος έκλεισε στις 28 Ιουλίου 2015 με την ισότιμη αναγνώριση του «Εν Σώματι Υγιεί» με α.α. 91, ως αθλητικού σωματείου ΑμεΑ από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, την ομοσπονδία που είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση όλων τον επίσημων αγώνων των αθλημάτων που ανήκουν στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το "Εν Σώματι Υγιεί" σήμερα:      
Πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του, το "Εν Σώματι Υγιεί" έχει λόγους να νιώθει υπερήφανο, δικαιωμένο, αλλά και καταξιωμένο ανάμεσα στα Αθλητικά Σωματεία Ατόμων με Αναπηρίες της επαρχίας:
Έχει Διοικητική Αυτοτέλεια και Οικονομική Αυτονομία χωρίς να έχει πάρει ακόμα ούτε ευρώ από κρατική επιχορήγηση.
Έχει Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε πέντε (5) παραολυμπιακά αθλήματα: Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Στίβος, Μπότσια, Αντιπτέριση (Para Badminton) και Para Snowboard.
Έχει δικά του γραφεία κ χώρο άθλησης/άσκησης 
Έχει 23 αθλητές με Κινητική, Νοητική ή Αισθητηριακή Αναπηρία
Έχει αθλητικό παράρτημα στη γειτονική πόλη των Γιαννιτσών
Αθλητής του έχει συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής από τη Βέροια (Πετράκης Κωνσταντίνος - PyeongChang2018)
Αθλητής του είναι εν ενεργεία μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (Γίδαρης Αριστείδης).
Αθλητές του (Γίδαρης και Κοντονής) είναι κάτοχοι Πανελληνίων Ρεκόρ στον Στίβο ΑμεΑ.
Αθλητές του έχουν κατακτήσει συνολικά 41 Πανελλήνιες Νίκες και ισάριθμα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ από το 2016 ως σήμερα.
Το Α.Σ. "Εν Σώματι Υγιεί" απευθύνεται σε όλους τους νέους και νέες με κινητικές, νοητικές και αισθητηριακές αναπηρίες, αλλά και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που χρειάζονται «ειδική» αντιμετώπιση και θεραπευτική άσκηση, όπως άτομα Τρίτης Ηλικίας, Άτομα με Χρόνιες Παθήσεις (Νεφροπαθείς, Μεταμοσχευμένοι – Διαβητικοί), Καρδιοπαθείς, Έγκυες Γυναίκες κ.α.

Στόχος μας είναι να βγουν τα Άτομα με Αναπηρία από την αφάνεια, να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στις κοινωνικές δομές του τόπου με ένταξη ή επανένταξη τους και να αποκτήσουν ίσες ευκαιρίες άσκησης, άθλησης και επαγγελματικής αποκατάστασης με το σκεπτικό ότι μέσω του αθλητισμού, Άτομα με Αναπηρία βρίσκουν διέξοδο στην δύσκολη καθημερινότητά τους και μπορούν να κάνουν πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα τους φαινόταν  αδιανόητο. 

Σας ευχαριστούμε που μας στηρίξατε και μας στηρίζετε. Το όραμά μας δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αγάπη σας. Ενωμένοι και αισιόδοξοι συνεχίζουμε το έργο μας! 


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο