Αιμορροΐδες - Νέα έρευνα: Σταματήστε να παίρνετε το κινητό στο μπάνιο


Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε μία σχετικά κοινή πάθηση, από την οποία παγκοσμίως υποφέρει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων σε κάποιο στάδιο της ζωής του. Πρόκειται για την αιμορροΐδοπάθεια, ή αλλιώς γνωστή ως αιμορροΐδες, η οποία μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική και επίπονη για τους ασθενείς και να μετατραπεί σε χρόνια.

Οι αιτίες εμφάνισης της νόσου μπορεί να είναι πολλές, και μία από αυτές είναι και η καθιστική ζωή αλλά και η παχυσαρκία. Μάλιστα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική έρευνα, η συνήθεια που έχει αρκετός κόσμος να χαζεύει με το κινητό του τηλέφωνο όταν κάθεται αρκετή ώρα στην τουαλέτα συμβάλλει στην εμφάνιση και στην επιδείνωση των αιμορροΐδων.

Η πιο συχνή αιτία ωστόσο της πάθησης θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα η χρόνια δυσκοιλιότητα και η έντονη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της αφόδευσης. Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι η έλλειψη σωματικής άσκησης, το άγχος, η κακή διατροφή, η εγκυμοσύνη, η ηλικία μεταξύ 40 και 50 ετών, ο έντονος βήχας και η συχνή άρση βαριών αντικειμένων.

Οι  αιμορροΐδες είναι στην ουσία μικρά αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή του πρωκτού, τα οποία βοηθούν στην διαδικασία της αφόδευσης και της εγκράτειας των κοπράνων. Όταν όμως αυτά τα αγγεία διογκωθούν τότε μιλάμε για την  αιμορροϊδοπάθεια. Οι φουσκωμένες φλέβες μπορεί να είναι ορατές ή και όχι, ή μπορεί να είναι εσωτερικές, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται.

Τα συμπτώματα των  αιμορροΐδων μπορεί να γίνουν αρκετά ενοχλητικά για την καθημερινότητα των ασθενών και περιλαμβάνουν τα εξής: πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου, αιμορραγία, έκκριση βλέννας, τοπικός ερεθισμός, κνησμός, ασυμπτωματική ή επώδυνη διόγκωση στην περιοχή, και αίσθημα ατελούς αφόδευσης. Παρόμοια συμπτώματα όμως μπορεί να προκαλέσουν και  άλλες παθήσεις, όπως ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια και αποστήματα, επομένως οποιαδήποτε ενόχληση στην περιοχή του πρωκτού πρέπει να εκτιμηθεί άμεσα από ειδικό γιατρό.
           
Τα νέα είναι ενθαρρυντικά για όσους πάσχουν από τη νόσο, καθώς οι θεραπείες για τις αιμορροΐδες σήμερα έχουν εξελιχθεί και είναι ανώδυνες και γρήγορες, δίνοντας οριστική απαλλαγή από την πάθηση, σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Πιο συγκεκριμένα, η καλύτερη θεραπεία που ενδείκνυται γίνεται με τη βοήθεια υπερήχων. Πρόκειται για μία καινούρια πρωτοποριακή μέθοδο, με την οποία επιτυγχάνεται η απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών.

Αρχικά, οι αρτηρίες εντοπίζονται από ένα ειδικό πρωκτοσκοπικό εργαλείο, και μετά απολινώνονται με ειδικά ράμματα. Έτσι, διακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος και οι αρτηρίες ατροφούν και συρρικνώνονται. Δεν απαιτείται οποιαδήποτε χειρουργική τομή, ενώ η αναισθησία δεν είναι απαραίτητη. Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια στα οποία βρίσκονται οι αιμορροΐδες και θεωρείται απόλυτα ασφαλής.

Το νέο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY μάλιστα είναι το πιο εξελιγμένο που υπάρχει, καθώς έχει ασύρματη τεχνολογία. Η επέμβαση με αυτό το μηχάνημα ολοκληρώνεται σε μόλις 15 με 30 λεπτά, και ο ασθενής είναι ελεύθερος να επιστρέψει σπίτι του την ίδια μέρα, και στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη. Η πλήρης ανάρρωση είναι σύντομη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση στην περιοχή μετεγχειρητικά, ενώ ο πόνος είναι από μηδαμινός έως ελάχιστος μετά το χειρουργείο. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο