«Εκδίωξη» του Σωματείου τους από το Εργατικό Κέντρο με απόφαση προέδρου καταγγέλλουν οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ Βέροιας


Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας είχε προγραμματίσει και ανακοίνωσε στον Τύπο, την Γενική Συνέλευση των μελών του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βέροιας (όπου στεγάζεται εξ’ αρχής) πλην όμως, όταν συγκεντρώθηκαν έξω από το Κέντρο, βρήκαν την πόρτα κλειστή, ενώ ούτε η Γραμματεία ήταν στη θέση της για να τους ανοίξει και να εξηγήσει την «απαγόρευση» της εισόδου, παρ’ ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως ο Πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Δημήτρης Ταχματζίδης. 

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν στη χθεσινή (27/11/2019) συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων κα Βασιλική Αθανασιάδου, ο αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Ντέλλας, ο γραμματέας κ. Αθανάσιος Ανδρεόπουλος και μέλη του Δ.Σ., τονίζοντας ότι ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση παραχώρησης της αίθουσας στο Σωματείο, ο κ. Ταχματζίδης επικαλέστηκε νέα απόφαση που αναιρεί την πρώτη, χωρίς ωστόσο να την εμφανίσει στο Σωματείο, παρότι του ζητήθηκε.

«Εμείς είμαστε συνδικαλιστικό όργανο που παλεύει για τα δικαιώματα των συνταξιούχων, με ταξικό προσανατολισμό και διεκδικητικό χαρακτήρα. Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί…» είπε η πρόεδρος κα Αθανασιάδου, εκτιμώντας ότι πιθανόν η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου να έχει σχέση με το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το Σωματείο, με τη χθεσινή συνέντευξη στοχεύει στην ενημέρωση του κόσμου για το περιστατικό, ενώ ζητάει και από τα άλλα Σωματεία να πάρουν θέση.

«Είναι σωστό αυτό; Είμαστε απόμαχοι της εργασίας, αλλά δεν είμαστε της ζωής και των αγώνων. Πιστεύουμε ότι γίνεται επίθεση στο Σωματείο μας και μια προσπάθεια να μας απομακρύνουν από τα Γραφεία», πρόσθεσε η κα Αθανασιάδου, εκτιμώντας ότι το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό.

Πηγή: laosnews.gr / Της Σοφίας Γκαγκούση

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο