Ευρυαγγείες: «Αθώα» τα ψηλοτάκουνα! Τι τις προκαλεί τελικά;


Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό στις περισσότερες γυναίκες πως η λειτουργία των φλεβών επηρεάζεται σημαντικά από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Ωστόσο οι επιστήμονες ισχυρίζονται πλέον πως οι ευρυαγγείες δεν προκαλούνται εξαιτίας των ψηλών τακουνιών, απενοχοποιώντας τα αγαπημένα παπούτσια των γυναικών σε μεγάλο βαθμό.

Όμως, απαιτείται μέτρο, όπως σε κάθε τι που αφορά στην υγεία.

Δείτε παρακάτω ποιοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση ευρυαγγειών στα κάτω άκρα και ποιες ιατρικές λύσεις υπάρχουν προκειμένου να αποκαταστήσετε το αισθητικό πρόβλημα που σας προκαλούν στην εμφάνισή σας.

Γιατί τα τακούνια θεωρούνταν «ένοχα» για τις ευρυαγγείες

Οι γιατροί που ειδικεύονται στο ανθρώπινο φλεβικό σύστημα προειδοποιούσαν ανέκαθεν τον γυναικείο πληθυσμό ότι τα ψηλά τακούνια δεν επιτρέπουν στους μυς της κνήμης να λειτουργούν σωστά γι αυτό επιβαρύνεται το φλεβικό σύστημα του σώματος.

Προκειμένου οι μύες της κνήμης να είναι σε θέση να διατηρούν την ικανότητα της προώθησης του αίματος στην καρδιά, χρειάζεται να συσπώνται πλήρως και να χαλαρώνουν. Γι αυτό ζητούσαν από τις γυναίκες να μην φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Έχοντας πλέον περισσότερα στοιχεία για τον μηχανισμό πρόκλησης των ευρυαγγειών στο ανθρώπινο σώμα, συστήνουν σήμερα αποκλειστικά στις γυναίκες που ήδη αντιμετωπίζουν φλεβικά προβλήματα, να αποφεύγουν την πολύωρη και καθημερινή χρήση ψηλών τακουνιών -όχι όλα τα ψηλοτάκουνα παπούτσια γενικώς και διαπαντός.

Τα τακούνια ως 5 εκατοστά φαίνεται πως δεν επηρεάζουν την εξέλιξη της πάθησης καθώς άλλοι λόγοι είναι εκείνοι που προκαλούν και επιδεινώνουν την εκδήλωση των ευρυαγγειών.

Ποιοι παράγοντες προκαλούν την εμφάνιση των ευρυαγγειών

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται στο δέρμα των κάτω άκρων κυρίως, χωρίς να προκαλούν κάποια ενόχληση ή σύμπτωμα στο άτομο που τις παρατηρεί να σχηματίζονται στο σώμα του. Με το πέρασμα του χρόνου, οι ευρυαγγείες τείνουν να πληθαίνουν και να προκαλούν έντονο αισθητικό πρόβλημα στο σημείο που εμφανίζονται. Αυτό το γεγονός είναι που συνήθως κινητοποιεί τις ασθενείς να αναζητήσουν λύση για την αποκατάσταση του με κάποια ιατρική, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ευρυαγγείες των ποδιών δεν συνιστούν δερματολογικής φύσης πρόβλημα, όπως μπορεί να πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, αλλά αποτελούν φλεβολογικό πρόβλημα.Οι ιατροί θεωρούν τις ευρυαγγείες ως την πρώτη εκδήλωση της φλεβικής νόσου που υπάρχει στον οργανισμό του ασθενούς. Πρόκειται δηλαδή, για το ξεκίνημα μιας συνηθισμένης φλεβολογικής πάθησης που έχει αποδειχθεί πως είναι κληρονομική. Οι ευρυαγγείες που αναπτύσσονται στα άκρα μιας γυναίκας συνδέονται άμεσα με τη γενετική προδιάθεση του οργανισμού της. Αν αυτή η προδιάθεση του ατόμου συνδυαστεί με πολύωρη ακινησία σε όρθια στάση, με διαταραχές του ορμονικού συστήματος, με υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή την παχυσαρκία, τότε η εκδήλωση των ευρυαγγειών θεωρείται βέβαιη. 

Πώς μπορούν να θεραπευτούν οι ευρυαγγείες;

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνετε στην περίπτωση των ευρυαγγειών είναι να απευθυνθείτε σε έναν χειρουργό, ειδικό στις παθήσεις των φλεβών. Αφότου ο ειδικός πραγματοποιήσει την απαραίτητη εξέταση και διαγνώσει την πάθηση, από κοινού θα αποφασίσετε ποια μέθοδο θεραπείας θα ακολουθήσετε.

Τα περισσότερα περιστατικά ευρυαγγειών αντιμετωπίζονται με δύο σύγχρονες μεθόδους, τη σκληροθεραπεία και τη θεραπεία με laser. Κατά την εφαρμογή της σκληροθεραπείας, ο ειδικός στις φλέβες χειρουργός εγχέει μια σκληρυντική ουσία στις ευρυαγγείες των ποδιών, η οποία έχει την ιδιότητα να τις εξαλείφει. Τα αποτελέσματα καθίστανται ορατά -ανάλογα πάντα με την έκταση του προβλήματος- σε 2 έως 3 συνεδρίες. Αν έχετε εμφανίσει μόνο λεπτές και επιφανειακές ευρυαγγείες, τότε η θεραπεία με laser μπορεί να είναι καταλληλότερη για εσάς. 


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο