ΚΚΕ Ημαθίας και ΛΑΣ Βέροιας για περιστατικό βανδαλισμού κολόνων ΔΕΗ έξω από το hot spot Αγ. Βαρβάρας


Με αφορμή περιστατικό κοπής κολόνας της ΔΕΗ έξω από τη δομή φιλοξενίας στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας την Τετάρτη (13/11/2019), που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή ηλεκτροδότησης στο σημείο, η  ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ και η δημοτική ομάδα "Λαϊκή Συσπείρωση" Δ. Βέροιας κοινοποίησαν τις παρακάτω ανακοινώσεις:

ΚΚΕ Ημαθίας
Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας μετά το κόψιμο με πριόνι της κολώνας ΔΕΗ που το τροφοδοτούσε με ηλεκτρικό ρεύμα.
Πρόκειται για μια οργανωμένη και σχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μεγάλες γιατί με την πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα ρίχνει νερό στο μύλο των φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών, αλλά και γιατί συνεχίζει την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα όπως η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να καταδικάσουν το γεγονός, να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή μας αλλά και παράλληλα να συσπειρωθούν ενάντια στις ιμπεριαλιστικούς κύκλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι μόνοι.
Την απάντηση σε όλες αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, θα την δώσει το εργατικό κίνημα, η οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, στο ίδιο το σύστημα που γεννάει πόλεμο, εκμετάλλευση και προσφυγιά αλλά και τον ρατσισμό και τον φασισμό».

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια θρασύδειλων φασιστοειδών που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας.
Ενεργώντας όπως το συνηθίζουν μέσα στο σκοτάδι, κατέστρεψαν τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης, λίγα μέτρα έξω από τον χώρο φιλοξενίας.
Συγκεκριμένα έκοψαν με πριόνι την ξύλινη κολόνα-με ρεύμα μέσης τάσης-της ΔΕΗ ρίχνοντας την στο δρόμο(μαζί με αυτήν και τα ηλεκτροφόρα καλώδια που αυτή έφερε) από τον οποίο διέρχονται πρόσφυγες, εργαζόμενοι στο κέντρο φιλοξενίας και κάτοικοι της γύρω περιοχής.
Μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές καθώς τα ηλεκτροφόρα καλώδια βρίσκονταν στο δρόμο μέχρι να ειδοποιηθεί και να επιληφθεί ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά  στρώματα της περιοχής μας να απομονώσουν και να καταδικάσουν την σάπια προπαγάνδα και τη δράση των ρατσιστικών και εθνικιστικών ομάδων και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες και τον αγώνα για αξιοπρεπείς, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Προπάντων να δυναμώσει η πάλη για την κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και του εγκλωβισμού, για το δικαίωμα των κατατρεγμένων να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, το ίδιο το σύστημα που γεννάει πόλεμο, εκμετάλλευση και προσφυγιά.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο