Κόντρα Κικίλια - Ξανθού στη Βουλή με άρωμα... Τσαβδαρίδη!


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής όπου επεξεργάζεται και την ΠΝΠ με την οποία άρθηκε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταθέσει το πόρισμα του ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου κατέγραψε σειρά λογιστικών παρατυπιών στην οικονομική διαχείριση. 

Μια συνέχεια καταγγελιών από τον υπουργό Υγείας σε συνέχεια της χθεσινής που έκανε πάλι από την επιτροπή της Βουλής και αφορούσε την λειτουργία του προγράμματος Προμηθέα στις φυλακές των Διαβατών.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΓΛΚ, που κατέθεσε στα Πρακτικά της Επιτροπής ο υπουργός, αυτό αφορούσε την περίοδο από 1/7/2018 έως και 30/6/2019 στο οποίο όπως είπε καταλογίζονται συνολικά για τον οργανισμό και όχι για μια δομή από τις 100 και πλέον που έχει το ΚΕΘΕΑ ότι ο φορέας δεν είχε ρεαλιστική κατάρτιση προϋπολογισμού, χρηματικά εντάλματα να υπογράφονται από το ταμεία που ταυτόχρονα ο ίδιος ήταν και ο εκκαθαριστής, εντάλματα που δεν έφεραν υπογραφές… απουσία δικαιολογητικών για δαπάνες μετακίνησης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός καταλόγισε στον κ. Βασίλη Κικίλια ότι «συνεχίζει τον δημόσιο διασυρμό ΚΕΘΕΑ που ξεκίνησε από προχθές…» ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «αυτά τα στοιχεία που καταθέτετε χθες και σήμερα δεν τα είχατε όταν λάβατε την πολιτική απόφαση παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «αντί να πείτε πόσο δίκιο είχαμε στην ανάγκη ελέγχου του ΚΕΘΕΑ και ενώ είχατε ενδείξεις όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μιλήσατε πουθενά και ήρθα εδώ στην Βουλή να σας καταθέσω τα στοιχεία και να σας δώσω τις αποδείξεις με εγκαλείτε κι από πάνω, αυτό δεν είναι σοβαρότητα».

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε με λεκτικές αντεγκλήσεις μεταξύ του εισηγητή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε ότι δεν βοηθάει το κλίμα οξείας πόλωσης όταν την ίδια ώρα χιλιάδες ελληνόπουλα περιμένουν στήριξη ΚΕΘΕΑ, όλα τα χρόνια προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο και χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμισή του.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Όλα στο φως!

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, που ως εισηγητής του νομοσχεδίου μπλέχτηκε στον... καβγά, κοινοποίησε βίντεο από την παρέμβαση του και έγραψε σχετικά:

Όλα στο Φως!
Η απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για διερεύνηση από τη δικαιοσύνη περιστατικών κακοδιαχείρισης και φαυλότητας σε κάποια δομή του ΚΕΘΕΑ όπως αναφέρεται και σε σχετικό υπηρεσιακό πόρισμα του φορέα, προκαλεί την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ!
Για ποιον λόγο;
Η διαφάνεια και χρηστή διαχείριση και η εποπτεία των οικονομικών πόρων ενός τόσο σημαντικού Οργανισμού πρέπει να είναι αυτονόητη προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου εντός του πλαισίου της Εθνικής Στρατηγικής.Πληροφορίες από newsit.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια