Παρουσία του αναδόχου του Βιολογικού Καθαρισμού το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την Τετάρτη (20/11) - Αναμένεται εκρηκτική συνεδρίαση...


Εκεί που όλα έδειχναν πως θα ήταν μια αδιάφορη συνεδρίαση (ως προς την θεματολογία) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας η αυριανή (20/11/19), η ανακοίνωση της ΔΕΑΥΒ ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση ο ανάδοχος του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας για να δώσει εξηγήσεις αλλάζει τα πράγματα...

Η παρουσία του αναδόχου του Βιολογικού Καθαρισμού είχε προαναγγελθεί κατά την πρόσφατη διαδικασία ενημέρωσης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού στο Μακροχώρι από τον ίδιο τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, ούτως ώστε να δοθούν απαντήσεις στα όποια ερωτήματα έχουν τεθεί και όσο πρόκειται να τεθούν σχετικά με ο θέμα. 

Από την άλλη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΒ για την παρουσία του αναδόχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη του Αντώνη Μαρκούλη εκφράζει την ικανοποίηση για την παρουσία, ζητώντας ωστόσο να είναι παρόντες και αν χρειαστεί να δώσουν απαντήσεις οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΒ (Αχτσής, Δάσκαλος, Μπίσμπας, Σούλιος), όπως και να μην υπάρξει περιορισμός στις ερωτήσεις και στον χρόνο. 

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μια εύστοχη κίνηση από την πλευρά του Δημάρχου (που θεωρούμε πως έπρεπε να γίνει νωρίτερα), ώστε να συζητηθεί ανοιχτά και δημόσια το θέμα, να κατατεθούν ερωτήσεις, να δοθούν απαντήσεις και όλοι οι αιρετοί και οι δημότες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα... 


Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΒ

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας ΔΕΥΑΒ γίνεται γνωστό ότι:  Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, θα παραβρεθεί εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Βέροιας (Βιολογικός Καθαρισμός), για να δώσει εξηγήσεις σε τυχόν απορίες και να απαντήσει σε ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων. 
Η ενέργεια αυτή γίνεται (στο πλαίσιο του ζητήματος που δημιουργήθηκε με τη λειτουργία της εγκατάστασης και της νέας σύμβασης), όπως είχε δεσμευτεί δημόσια (ότι θα πράξει) ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, σε μια προσπάθεια να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στο όλο θέμα. 

Η ανακοίνωση του Αντώνη Μαρκούλη

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε δια του Τύπου ότι στην αυριανή (20.11.2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας «θα παραβρεθεί εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Βέροιας (Βιολογικός Καθαρισμός), για να δώσει εξηγήσεις σε τυχόν απορίες και να απαντήσει σε ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων».

Παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε απολύτως λογικό να είχαν κληθεί επίσης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι διαχειρίζονται τα σχετικά θέματα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) και των οποίων οι έγγραφες καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις και μη συμμόρφωση ούτε με τα ελάχιστα της σύμβασης συνιστούν το αντικείμενο έρευνας. Άλλωστε, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να δώσουν εξηγήσεις και να αποδείξουν την αλήθεια των λεγομένων τους.
Επιβεβλημένη, συνεπώς, κρίνουμε την παρουσία του κ. Αχτσή ως γενικού διευθυντή, του κ. Δάσκαλου ως τεχνικού διευθυντή, του κ. Μπίσμπα ως αρμόδιου υπαλλήλου για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και του κ. Σούλιου ως υπαλλήλου στον οποίο ανετέθη ο έλεγχος των εργασιών στον Βιολογικό Καθαρισμό. Ασφαλώς, θα μπορούσαν να παρευρίσκονται και να μετέχουν ισότιμα ο τέως και ο σημερινός Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.

Θεωρούμε, τέλος, αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των ερωτήσεων. Είναι αναγκαίο -λόγω  της μεγάλης σημασίας του ζητήματος για τους πολίτες του Δήμου της Βέροιας- να υπάρξει διεξοδική συζήτηση επί του θέματος.

Αντώνης Μαρκούλης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη»

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο