Τιμήθηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βέροια


Το διήμερο 20  και 21 Νοεμβρίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Τετάρτη  20 Νοεμβρίου το απόγευμα στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της 1ης  Μεραρχίας Πεζικού Βεροίας με θέμα «1919-2019: Ι Μεραρχία Πεζικού, 100 χρόνια από την απόβαση στη Σμύρνη. Ιστορική διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν», ενώ συμμετείχε η χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Βεροίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο οποίος και προσέφερε στον Μητροπολίτη την πλακέτα της 1ης Μεραρχίας Πεζικού και του ευχήθηκε με την ευκαιρία της εορτής του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 χρόνια) Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης του.

Ανήμερα της εορτής το πρωί ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εντός του στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ» στη Βέροια, όπου και εδρεύει η 1η Μεραρχία Πεζικού, ενώ στο τέλος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Στρατιωτικο Ιερέα Παν. Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Καμπούρογλου.

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου, ενώ στο τέλος έγινε επίδειξη οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο του θεσμού «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ», που υλοποιεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού.














Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο