Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: “Ξεσήκωσαν” την πόλη τα Μωμοέρια


Ξεχύθηκαν από νωρίς το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας αναβιώνοντας το παραδοσιακό ποντιακό έθιμο.

Για άλλη μια χρονιά, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας παρουσίασε το δρώμενο του γέλιου και της σάτιρας με εξαιρετική επιτυχία.

Παρά το τσουχτερό κρύο, το δρώμενο συνεχίστηκε από νέους τρίτης και τέταρτης πλέον γενιάς διατηρώντας μόνο τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα.

Με πρωταγωνιστές τον γέρο, την “νύφη” (φέτος είχαμε δυο νύφες) και τον “αράπη”, τα Μωμοέρια πρόσφεραν πλούσιο μουσικοχορευτικό και θεατρικό θέαμα δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα άκρως εορταστική και σατιρική.

Με πολύ κέφι και πειράγματα, τα Μωμοέρια και οι απίθανες φιγούρες του δρώμενου, ο γιατρός, ο αρκούδος, εμφανίστηκαν στην αγορά της πόλης, την ξεσήκωσαν, διατηρώντας τον μαγικοθρησκευτικό χαρακτήρα του εθίμου, προσδοκώντας τύχη για τη νέα χρονιά!

Οι Μωμόγεροι ξεκίνησαν από το Ρολόι και κατευθύνθηκαν στην οδό Μητροπόλεως και στη συνέχεια στη Βενιζέλου, στη Μαλακούση, στην Κεντρικής, στη Βικέλα, στην Τσαλδάρη και το γλέντι με μουσική και φαγοπότι ολοκληρώθηκε στην διασταύρωση της Ιπποκράτους.

Ευχές πρός όλο τον κόσμο για Καλή Χρονιά με υγεία ευχήθηκαν με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της ΕΛΒ Νικόλαος Τουμπουλίδης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

Οφείλουμε να σημειώσουμε την σημαντική παρουσία της Τροχαίας Βέροιας, η οποία φρόντισε με υπευθυνότητα το κλείσιμο των δρόμων και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο