Εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας


ΔΤ από  το 1ο Ε.Κ. Βέροιας: Τι και αν ήταν Σάββατο, τι και αν ήταν ένα βροχερό πρωί. Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας σε συνεργασία με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας κ. Σοφία Ιντζιάδου και με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Κούτλα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, διοργάνωσε εκπαίδευση σε τεχνικές Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS) και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕD), για 50 μαθητές του τομέα Υγείας Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας.

Τους μαθητές εκπαίδευσαν βιωματικά, εννέα εθελοντές του ανθρωπιστικού οργανισμού Kids Save Lives (κάποιοι ταξίδεψαν και από Χαλκιδική) σε μικρές ομάδες, από τις 10:00 μέχρι τις 16.30.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε με μια ιδιαίτερα προσεγμένη και διαδραστική παρουσίαση και συνεχίστηκε κατά ομάδες με πρακτική εξάσκηση και εξομοίωση καταστάσεων σε πραγματικό χρόνο. Οι εκπαιδευόμενοι μαθητές, πλέον φέρουν τον τίτλο του πιστοποιημένου ανανήπτη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), αποτελούν τους ΠΡΩΤΟΥΣ πιστοποιημένους ανανήπτες μαθητές στην Ημαθία και το κυριότερο, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κρίσιμες καταστάσεις και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, σώζοντας ζωές.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Βέροιας Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε και υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του 1ου Ε.Κ. Βέροιας και των Προσκόπων της Βέροιας για την διάθεση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Προσκόπους, χάρη στη δωρεά ανώνυμου παλαιού Προσκόπου. Το πρωτόκολλο προβλέπει την παραμονή του απινιδωτή τους δύο καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς και για τους υπόλοιπους δέκα μήνες, από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου στο 1ο Ε.Κ. Έτσι το σχολικό συγκρότημα στο Εργοχώρι, γίνεται το πρώτο στην Ημαθία το οποίο διαθέτει εγκατεστημένο ΑΕΑ και πιστοποιημένους ανανήπτες.

Η δραστηριότητα πλαισιώθηκε από την παρουσία και τους χαιρετισμούς της Αντιδημάρχου Παιδείας και ισότητας φύλων κ. Συρμούλας Τζήμα - Τόπη, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας κ. Χρήστου Τσιούντα, του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Δημήτρη Πυρινού, της προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Μαρίας Σουμελίδου, του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Ράπτη, και των εκπροσώπων των Προσκόπων κ. Ματθαίου Πιστοφίδη εφόρου Κεντρικής Μακεδονίας, του κ. Οικονομίδη Κωνσταντίνου, του κ. Στάντζου Αθανασίου και του κ. Καλογήρου Νικολάου οι οποίοι επιβράβευσαν την δράση αυτή και τόνισαν τη σπουδαιότητα και την αξία τέτοιων δραστηριοτήτων.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες, στους εκπαιδευτές του οργανισμού Kids Save Lives που αποτελούν λαμπρό παράδειγμα εθελοντισμού, στους Προσκόπους της Βέροιας που ξέρουν να μοιράζονται, να νοιάζονται και να προσφέρουν, στην κ. Σοφία Ιντζιάδου για την συνδιοργάνωση και τα συγχαρητήριά μας, στους 50 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ για την υπευθυνότητα με την οποία συμμετείχαν στην εκπαίδευση και στην εκπαιδευτικό κ. Γεωργία Κούτλα για την εξαιρετική πρωτοβουλία, το ενδιαφέρον και την ισχυρή της θέληση για την τόσο σημαντική αυτή εκπαίδευση, η οποία εκτός του πρακτικού οφέλους, διαμορφώνει στους μαθητές πνεύμα αλληλεγγύης και επίγνωση κοινωνικής ευθύνης.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο