ex-Αιρετικά: Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία των παρατάξεων Βοργιαζίδη - Παυλίδη στον Δήμο Βέροιας;


Είναι γεγονός ότι αυτό που ζούμε στη νέα περίοδο, μετά την εφαρμογή του "Κλεισθένη 1", στο Δήμο Βέροιας είναι πρωτόγνωρο, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά χρειάστηκε να υπάρξει "συγκυβέρνηση" για να διοικηθεί ο Δήμος. 

Για καλή τύχη του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, βρέθηκε ο συνδυασμός που επιθυμούσε να συμμετάσχει, έπειτα από σχετική συμφωνία με την Γεωργία Μπατσαρά. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 στην εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά"  του ΑΚΟΥ 99.6, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την - για δεύτερη φορά - ανάληψη των καθηκόντων του,  δεν αποκλείεται η συνεργασία και με άλλους συνδυασμούς στο μέλλον. 

Ειδικότερα, ο κ. Βοργιαζίδης για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον συνδυασμό του Παύλου Παυλίδη, ανέφερε ότι όταν ολοκληρωθεί η - εκκρεμής τότε - δικαστική υπόθεση του επικεφαλής των "ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ", θα μπορούσε να συζητήσει μαζί του. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του υπογράφοντος, ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε ότι συζήτησε με τον κ. Παυλίδη πριν την 1η Σεπτεμβρίου και εξηγώντας του τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει καταρχήν συνεργασία του είπε "με το καλό ας τελειώσει το δικαστήριο και εδώ είμαστε να το ξανασυζητήσουμε" (δείτε την απάντηση στο βίντεο - 38').

Πλέον, το όνομα και ο... φάκελος του κ. Παυλίδη έχει καθαρίσει και, επιπλέον, διαπιστώνουμε ότι - προς το παρόν τουλάχιστον - η παράταξη του Παύλου Παυλίδη ακολουθεί χαμηλούς τόνους και αρκείται σε θεσμικές ερωτήσεις και επισημάνσεις, μακριά από οξύνσεις. Ακόμα και απέναντι σε προκλήσεις από την απέναντι πλευρά, έχουν κρατήσει - σε γενικές γραμμές - ήπια στάση. 

Από την άλλη, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας είδαμε την Γεωργία Μπατσαρά, επικεφαλής της συνεργαζόμενης παράταξης με τον Δήμαρχο, να προσπαθεί να ασκήσει και ολίγον... αντιπολίτευση, θέτοντας μια σειρά προβλημάτων στην πόλη που χρήζουν επίλυσης. Αυτή την επιλογή σχολίασαν σκωπτικά από την παράταξη Παυλίδη, καθώς θεώρησαν ότι από την στιγμή που συνεργάζονται στη διοίκηση, θα μπορούσαν να συζητούν για μικροπροβληματάκια του Δήμου κατ΄ ιδίαν και να δίνονται λύσεις. 

Με τα παραπάνω δεδομένα, τίθεται - εύλογα θεωρούμε - το ερώτημα: Θα προτείνει - μετά την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς - συνεργασία με τον Παύλο Παυλίδη ο Δήμαρχος Βέροιας; Και αν ναι, θα κρατήσει και τη συνεργασία με την Γεωργία Μπατσαρά; Από την άλλη, η παράταξη Παυλίδη θα "αρπάξει" την ευκαιρία να ασκήσει διοίκηση και να εφαρμόσει μέρος του προγράμματός της ή θα προτιμήσουν την... σιγουριά της αντιπολίτευσης; 

Προφανώς είναι νωρίς για απαντήσεις, αλλά καλό θα ήταν η όποια απόφαση να ληφθεί με βάση την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας και των προσώπων που ανέλαβαν πόστα και όχι με βάση "συμφωνίες", πάνω ή κάτω από το τραπέζι. 

Για την περίπτωση του Αντώνη Μαρκούλη δεν γίνεται λόγος, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχει αποφασίσει να παίξει παιχνίδι σε έντονους ρυθμούς. Άλλωστε, εντάχθηκε στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πλέον.

Αναφορά δεν γίνεται και σε όσους από την παράταξη του Δημάρχου στοιχηματίζουμε ότι μέχρι το τέλος της θητείας θα αποστασιοποιηθούν! Και στατιστικά και με βάση τα όσα βλέπουμε, το θεωρούμε δεδομένο! 

ΥΓ: Ζούμε για την στιγμή που όλοι οι συνδυασμοί θα συμπράξουν και θα αγωνίζονται ομόψυχα για το καλό της πόλης...

ΥΓ2: Α, ξέχασα! Θα πρέπει να τελειώσει και η νέα αντιδικία, αυτή τη φορά Παυλίδη κατά Διαμάντη (αν όντως ξεκινήσει)... Άστο, την επόμενη τετραετία η συνεργασία! 


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο