Φρόσω Καρασαρλίδου: “Να σταματήσει ο εμπαιγμός των ροδακινοπαραγωγών, πριν δοθεί η χαριστική βολή στην καλλιέργεια”


ΔΤ από το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσως Καρασαρλίδου: Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από πέντε μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για να ξεθωριάσουν οι προεκλογικές υποσχέσεις στον αγροτικό κόσμο. Ακόμη περιμένουν οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας αλλά και όλης της χώρας, τις αποφάσεις της κυβέρνησης για αποζημιώσεις de minimis, του 2019.

Για το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 13,2 εκατ. ευρώ.

Με 60 και 120 ευρώ ανά στρέμμα τα νεκταρίνια.

Με 50και 100 ευρώ ανά στρέμμα τα ροδάκινα.

Με 50 ευρώ ανά στρέμμα τα συμπύρηνα.

Στα στενά ακόμη δημοσιονομικά πλαίσια.

Κι αυτά, η Ν.Δ. και οι υποψήφιοι βουλευτές της, τα αποκαλούσαν ψίχουλα».

Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. με καλύτερη δημοσιονομική δυνατότητα και με τη “συνέπεια λόγων και έργων που τους διακρίνει”, πόσα θα δώσει;

Αφού ήδη χάρισε 600 εκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις από τα οποία τα 240 σε 200 επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 7,5 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ των οποίων και οι ΠΑΕ. Άρα, λεφτά υπάρχουν!

Αυτή η κυβέρνηση όμως, τόσο με το φορολογικό νομοσχέδιο όσο και με τον προϋπολογισμό επιβεβαιώνει σε όλους, τον στόχο της, που είναι: Να παίρνει από τους πολλούς φτωχούς και να τα δίνει στους λίγους πλούσιους.

Επί πλέον, ο υπουργός κ. Βορίδης εξαγγέλλει τη δημιουργία διεπαγγελματικών οργανώσεων με τη συμμετοχή μόνο του 15% των εμπλεκομένων όταν για τα συνδικάτα απαιτούν τη συμμετοχή του 50%. Το 15% όμως είναι προεκλογική τους δέσμευση στις ήδη υφιστάμενες διοικήσεις των διεπαγγελματικών οργανώσεων.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πλέον «αποκαλύψει» τις προθέσεις της απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Μετά τη συζήτηση για αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους, μετά την απουσία των μέτρων για την ελάφρυνση των αγροτών στο φορολογικό της νομοσχέδιο, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ευρώ έκπτωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, κάνει ξεκάθαρο ότι δεν δίνει δεκάρα για τη ροδακινοκαλλιέργεια, ενώ δρομολογεί την εισβολή των ιδιωτικών εταιριών ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, τα τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ κ.α.

Είναι προφανές, ότι πολύ σύντομα αρχίζουν να διαψεύδονται οι προεκλογικές ελπίδες για τον αγροτικό κόσμο. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αν δεν πάψει η Κυβέρνηση να εμπαίζει τους ροδακινοπαραγωγούς κι αν δεν φροντίσουν οι αγρότες να σταματήσουν αυτόν τον εμπαιγμό, πολύ σύντομα θα δοθεί η χαριστική βολή, σε μια καλλιέργεια, καθοριστική για την οικονομική πορεία της περιοχής μας και την τύχη του Νομού.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο