Καταγγέλλουν υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από λογαριασμούς του ΧΚ Σελίου - Η αντίδραση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ


Συνέντευξη Τύπου σε ΜΜΕ της Ημαθίας (ορισμένα) παραχώρησε την Παρασκευή (20/12) ο πρόεδρος Γιώργος Μιχαλιάς και μέλη της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, κατά τη διάρκεια της οποίας προέκυψε ότι εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό έλλειμμα (γύρω στις 180.000 ευρώ και πάντως κάτω από 300.000 ευρώ) από τα αποθεματικά των ταμείων του Κέντρου. 

Ως υπεύθυνος κατονομάστηκε ο πρώην ειδικός συνεργάτης του Κέντρου, Ζαχαρίας Βουλουτάκης, ο οποίος φέρεται να είχε κωδικούς από ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και να αφαίρεσε χρήματα από αυτούς. 

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο πρώην πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Κώστας Τζελέπης, ο οποίος δήλωσε συντετριμμένος για την εξέλιξη, εξηγώντας παράλληλα για τους λόγους που αναγκάστηκε η διοίκηση να απευθυνθεί σε εξωτερικό συνεργάτη για να καταφέρουν να συμμαζέψουν την "λεηλατημένη" κατάσταση. Μάλιστα, σημείωσε ότι επί θητείας του το ΧΚ πήρε άδεια λειτουργίας και ξεκίνησε την ανοδική του πορεία. 

Πέρα από τον συγκεκριμένο θέμα, όπως ήταν αναπόφευκτο, καταδείχθηκε η αμαρτωλή ιστορία του Κέντρου, με περιπτώσεις μέχρι και... πλιάτσικου στα εστιατόρια και σε μηχανήματα, με ευθύνη προηγούμενων διοικήσεων ή λόγω εγκατάλειψης.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, ούτως ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδειχθεί αν όντως υπήρξε υπεξαίρεση και αν όντως υπήρξε, αν εμπλέκονται παραπάνω του ενός (κατανομασθέντος) ατόμου.


ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει και δεν ξεπλένει κανένα

Εν τω μεταξύ, γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, καθώς ο κ. Βουλουτάκης ήταν μέλος της τοπικής οργάνωσης. Άλλωστε, ήταν ένα θέμα που εδώ και καιρό συζητούνταν, ωστόσο δεν υπήρχαν επίσημες καταγγελίες. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρει:

Σε ότι αφορά την παράνομη ιδιοποίηση χρηματικού ποσού από υπάλληλο του Χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα για δεκαετίες κάνοντας έθιμο τα οικονομικά σκάνδαλα και την προσπάθεια συγκάλυψης αυτών, δεν δείχνει καμία ανοχή σε παράνομες δραστηριότητες και κυρίως μελών και στελεχών του.
Περιπτώσεις υπεξαίρεσης ή οποιασδήποτε άλλης ανήθικης και παράνομης πράξης δεν έχουν θέση στο ΣΥΡΙΖΑ.
Τέτοιες πράξεις δεν έχουν κανένα απολύτως πολιτικό υπόβαθρό, είναι καθόλα καταδικαστέες και το λόγο έχει η δικαιοσύνη και μόνο αυτή.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο Βουλουτάκης Ζαχαρίας δεν ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, είχε μόνο εργασιακή σχέση με το χιονοδρομικό και πως ότι έπραξε το κατάφερε εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη της Διοίκησης και εξαπατώντας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Χωρίς καμία ανοχή, για τον ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν των καταγγελιών αποφασίζουμε:

1. Την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ της κομματικής του  ιδιότητας  συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

2. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ άμεσα την συμμετοχή του από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας, όπου εκλέχθηκε με την στήριξη μας.

3. ΚΑΛΟΥΜΕ την νέα διοίκηση να προσφύγει άμεσα στην δικαιοσύνη προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η ποινική υπόθεση. 

Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και κάθε μέλος ξεχωριστά, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τζελέπη, όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν τεράστιο έργο δίνοντάς αγώνα για να προσφέρουν πνοή τόσο σε ότι αφορά τις χειμερινές δραστηριότητες όσο και δραστηριότητες στους καλοκαιρινούς μήνες με μόνο στόχο και έχοντας τελικά ως αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου.

 Όπως ανέφερε και ο πρώην πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Κώστας Τζελέπης στη σημερινή συνέντευξη τύπου της νέας διοίκησης, έγιναν τιτάνιες προσπάθειες για χρηματοδότηση, αγώνας για να απαλλαγεί το Κέντρο από χρέη προηγούμενων ετών κακοδιαχείρισης, που μέλη της σημερινής διοίκησης , ήταν και μέλη εκείνων των διοικήσεων, οι οποίοι σήμερα βγαίνουν τιμητές. 

Η διοίκηση Τζελέπη κατάφερε το ΧΚΣ να έχει έσοδα και να λειτουργεί πλέον , για πρώτη φορά στα χρονικά, του με νόμιμη άδεια από τη Γ.Γ Αθλητισμού. Και το σημαντικότερο, μέσα από αυτή την ορθολογική διαχείριση και νόμιμη επαναλειτουργία του Κέντρου, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας για αρκετούς συμπολίτες μας. 
Κάθε προσπάθεια της σημερινής διοίκησης να αμαυρώσει  το έργο της διοίκησης Τζελέπη ή να αποτελέσει δικαιολογία για την παράδοσή του σε ιδιώτες, στηριζόμενη στην παράνομη πράξη ενός υπαλλήλου, θα πέσει στο κενό.

Δε θα αφήσουμε κανένα να δυσφημίσει και να αμαυρώσει το όνομα της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει και δεν ξεπλένει κανένα.

Τέτοιες πρακτικές και λογικές ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους. 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου (από το Verianet.gr):



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο