Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και αντιπροσωπεία ΤΟΕΒ Νάουσας και Ζερβοχωρίου στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης


ΔΤ από πολιτικό γραφείο Λάζαρου Τσαβδαρίδη: Tον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα για σημαντικά ζητήματα του ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Νάουσας και του ΤΟΕΒ Ζερβοχωρίου επισκέφθηκε εκ νέου ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης σήμερα (13 Δεκεμβρίου).

Κυρίαρχο αυτών, η ζητούμενη εξοικονόμηση νερού και η βέλτιστη δυνατή διευκόλυνση του αγρότη στην άρδευση, που θα επιτευχθεί και μέσω του απαραίτητου εκσυγχρονισμού και ανακατασκευής του αρδευτικού δικτύου.

Ο κ. Τσαβδαρίδης μαζί με τον Διευθυντή του ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Ναούσης κ. Θωμά Μπλιάτκα και τον Πρόεδρο κ. Κώστα Παπαδόπουλο αλλά και μαζί με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ζερβοχωρίου κ. Πέτρο Βασιλείου και τους κ.κ. Αθανάσιο Πίπα και Κυριάκο Χατζηκυριακίδη, είχαν την ευκαιρία να υπογραμμίσουν από κοινού στον κ. Σκρέκα την κομβική σημασία της στήριξης του Υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.

Στήριξη που θα επιταχύνει τη μελέτη και τη συνεπακόλουθη ανάληψη όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους ΤΟΕΒ, προκειμένου το υδάτινο στοιχείο που δύναται να χρησιμοποιηθεί για την άρδευση να μη χάνεται κατά τη μεταφορά του, διογκώνοντας το κόστος της άρδευσης.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άκουσε με προσοχή τα μείζονα αυτά προβλήματα και υπογράμμισε ότι βούληση του Υπουργείου είναι να σταθεί αρωγός για την αντιμετώπισή τους μέσω συγκεκριμένων ενεργειών που θα ανακοινωθούν σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση όμως είχε και μία εξαιρετικά σημαντική είδηση για τον ΤΟΕΒ της Νάουσας καθώς, όπως ενημέρωσε ο κ. Σκρέκας, στις αρχές του νέου έτους επίκειται η δημοπράτηση του έργου των 7,5 εκατ. ευρώ, που αφορά το κλειστό αρδευτικό σύστημα της Στράντζας, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού για τον ενεργειακό συμψηφισμό των αντλιοστασίων, για μείωση των εξόδων του οργανισμού και των μελών του και την τηλεμετρία.

Ένα έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και τη δημοπράτηση του οποίου ο κ. Τσαβδαρίδης με τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ του Αγροκτήματος Νάουσας είχαν επιμόνως ζητήσει από τον Υπουργό ήδη από τις 19 Ιουλίου σε επίσκεψή τους στο γραφείο του.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο