Ο πρώην Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας παίρνει 3.500 ευρώ αποζημίωση από την Σοφία Ελευθερίαδου και "προειδοποιεί" δημοσιογράφους να... προσέχουν!


Εμφανώς χαρούμενος και δικαιωμένος για το γεγονός ότι το Ειρηνοδικείο Βέροιας επιδίκασε καταβολή αποζημίωσης 3.500 ευρώ στο πρόσωπό του από την πρώην δημοτική σύμβουλο Βέροιας Σοφία Ελευθερίαδου, εμφανίζεται με επιστολή του στον Τύπο ο πρώην διευθυντής της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Γιάννης Καμπούρης, ενώ κλείνει με... συμβουλές (που θα μπορούσε κάποιος να τις θεωρήσει και απειλές)  προς δημοσιογράφους που "αρθρογραφούν εναντίον του", σημειώνοντας πως πρέπει να προσέχουν "γιατί μια "απλή εξυβρισούλα" μπορεί να στοιχίσει πάνω από 3.500 ευρώ". 

Μπράβο στον κ. Καμπούρη για την δικαίωση, ο οποίος στο ποινικό δικαστήριο δεν απέσυρε την μήνυση παρά τη συγγνώμη της Σοφίας Ελευθεριάδου και προχώρησε κανονικά στο αστικό δικαστήριο για να πάρει αποζημίωση και να βρει την δικαίωση που επιζητούσε (ζητούσε 10.000 ευρώ, πήρε 3.500 ευρώ). Είχε κάθε δικαίωμα και, εφόσον έτσι αποφάνθηκε το δικαστήριο, καλή του ώρα. 

Όσον αφορά στους δημοσιογράφους που "αρθρογραφούν εναντίον του", αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να το κάνουν (αν το έχουν κάνει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται). Τα γραφόμενα και το ύφος του αρκούν για να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του, χωρίς... δημοσιογραφική διαμεσολάβηση. 

Πάντως, γενικά μιλώντας, καλό είναι να ξέρουν όλοι ότι μπορεί οι δημοσιογράφοι να μην έχουν παχυλούς μισθούς (που ξεπερνούν και το ποσό της εν λόγω αποζημίωσης), ωστόσο κανένας δεν μπορεί να τους εκφοβίσει. Τουτέστιν, αν χρειαστεί, να είναι όλοι σίγουροι ότι η αρθρογραφία και η εν γένει άσκηση της δημοσιογραφίας, αδέσμευτα και χωρίς φόβο, θα συνεχιστεί, έστω και αν τους απειλήσουν ακόμη και με... φυλακή. 


Δείτε την επιστολή του Γιάννη Καμπούρη:


Καταδίκη της πρώην δημοτικής συμβούλου Σοφίας Ελευθεριάδου και καταβολή αποζημίωσης 3.500 € στο Γιάννη Καμπούρη

Με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Βέροιας καταδίκασε την πρώην δημοτική σύμβουλο κ. Σοφία Ελευθεριάδου, στην καταβολή αποζημίωσης προς εμένα ύψους άνω των 3.500 ευρώ συνολικά.

Η καταδίκη είναι απόρροια της προσφυγής μου στη δικαιοσύνη για τα όσα είπε για το πρόσωπο μου, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ... "Η ... φράση "πατώντας επί πτωμάτων" ... ενέχει ... καταφρόνηση για το πρόσωπο του ενάγοντος  (ΑΠ825/1981) και σκόπιμα ελέχθη προς μείωση της τιμής και της υπολήψεως του έχουσα πρόθεση εξυβρίσεως του ... κατά τα παραπάνω απεδείχθη ότι η εναγόμενη τέλεσε το αδίκημα της εξυβρίσεως ... άλλωστε η τέλεση του αδικήματος βεβαιώθηκε και με την με αρ. 648/2018 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας ... προέκυψε πρόθεση καταφρονητική ... μειωτική της τιμής και υπολήψεως του και απεναντίας ουδόλως προκύπτει ότι συνιστά δυσμενή κρίση για κάποιο έργο του ενάγοντα ως διευθυντού της ΚΕΠΑ".

Με την απόφαση αυτή θεωρώ ότι δικαιώνομαι απόλυτα για τον άδικο διασυρμό του ονόματός μου. Στη μικρή μας πόλη δε μπορεί κανένας, όποιος και να είναι, όποιο αξίωμα και να κατέχει, να διασύρει την τιμή και την υπόληψη κανενός.

Λυπάμαι για την τροπή που πήρε η όλη υπόθεση, αλλά δε μπορούσα σε καμιά περίπτωση να μην υπερασπιστώ το όνομα μου.

Και σε ότι αφορά κάποιους δημοσιογράφους που βιάστηκαν να μιλήσουν για δήθεν αθώωση, αρθρογραφώντας μάλιστα εναντίον μου, ας προσέχουν την άλλη φορά τι συμβουλές που δίνουν, γιατί μια "απλή εξυβρισούλα" μπορεί να στοιχίσει πάνω από 3.500 ευρώ.

                Βέροια 11 Δεκεμβρίου 2019

Γιάννης Καμπούρης, 
τ. γενικός διευθυντής της ΚΕΠΑ.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο