Σε αρχιερατικό Συλλείτουργο και Χειροτονία Διακόνου στην Πανήγυρη του Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βεροίας


Στην πανήγυρη του Ναού Αγίας Άννας Κατερίνης, για την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννας μητέρας της Θεοτόκου, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.  

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 

Πριν την απόλυση της ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Κίτρους χειροθέτησε αναγνώστη τον Κωνσταντίνο Νατσιό, μέλος του βυζαντινού χορού της Ενορίας.

Την κυριώνυμη ημέρα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και Κίτρους κ. Γεωργίου.

Κατά τη Θ. Λειτουργία τελέστηκε και η χειροτονία σε διάκονο του μοναχού Αλεξάνδρου (κατά κόσμο Παναγιώτη) Καρακασίδη, ο οποίος προέρχεται από την πανηγυρίζουσα Ενορία και ο οποίος διετέλεσε παπαδάκι, ιερόπαιδας και στέλεχος Νεότητας του Ιερού Ναού.

Ο οικείος Ιεράρχης, κ. Γεώργιος, κάλεσε τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα να τελέσει εκείνος τη χειροτονία, καθώς το όνομα «Αλέξανδρος» δόθηκε στον υποψήφιο προς τιμή μεν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αλεξάνδρου του εν Πύδνη, τοπικού Αγίου της Πιερίας, στη μνήμη δε του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, κατά σάρκα αδελφού του Μητροπολίτου Βεροίας. Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γέωργιος ευχήθηκε μάλιστα ο νέος διάκονος να αποκτήσει, με τη Χάρη του Θεού, και τα χαρίσματα του μακαριστού Ιεράρχου.

Στις ακολουθίες της Πανηγύρεως έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί και πλήθος πιστών, που κατέκλυσαν τον ευμεγέθη και περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Επίσης, συμμετείχαν πολυμελείς αντιπροσωπείες των σχολείων της Ενορίας (5ου Δημοτικού, 10ου, 11ου και 17ου Δημοτικών, 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου), καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου. 

Παράλληλα, με τις λατρευτικές εκδηλώσεις, η Ενορία με την ευκαιρία της ετήσιας πανηγύρεώς της διοργανώνει και πολλές αξιόλογες πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Θεοπρομητορικά».


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο