Στο "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας το Ευρωπαϊκό Βραβείο για τις "Βέλτιστες Πρακτικές για την Ισότιμη Προώθηση των ΑμεΑ στον Αθλητισμό"


ΔΤ: Την πρώτη θέση απέσπασε η υποψηφιότητα του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΆμεΑ Βέροιας στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του "Εqual Sport For All" Erasmus+Sport Project που αφορά την προώθηση των Ατόμων με Αναπηρία στον Αθλητισμό!

Το βραβείο, που συνοδευόταν από σεβαστό χρηματικό έπαθλο παρέλαβε ο ίδιος ο Ιδρυτής του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Καθ. Ειδ. Φ.Α., από τον Καθηγητή Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βανταράκη Απόστολο, συντονιστή του Project.

H υποψηφιότητα του "Εν Σώματι Υγιει" συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των υποψηφίων προς βράβευση στην κατηγορία "Best Practice to tackle Disability Equality in Sports" (Βέλτιστες Πρακτικές για την Ισότιμη Προώθηση των ΑμεΑ στον Αθλητισμό), έπειτα από "τυφλή" κρίση πέντε διαφορετικών κριτών από τα Πανεπιστήμια* που συμμετείχαν στο ESFA Erasmus+Sport Project.

Τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψιν ήταν τα εξής:

α) Η συνολική εικόνα του φακέλου υποψηφιότητας
β) Οι καινοτόμες δράσεις που εισήγαγε ο υποψήφιος και
γ) Η επίδραση που είχαν οι δράσεις του στην προώθηση των ΑμεΑ στον Αθλητισμό.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε την υποψηφιότητα του "Εν Σώματι Υγιεί" σε μορφή .pdf ΕΔΩ

*Τα Πανεπιστήμια/Φορείς που συμμετείχαν στο Project:

1. Πανεπιστήμιο Πατρών
2. University Sports Center of Palermo (ITA)
3. Konstantin Preslavsky University of Shumen (BUL)
4. Universidad Catolica San Antonio de Murcia (ESP)
5. Centro Universitario Sportivo di Padova (ITA)
6. Health Exercise and Activity Therapy EMA Interventions CIC (UK)
7. Σύλλογος ΑμεΑ "Αλκυόνη"
8. Rijeka Sports Association for Persons with Disabilities (CRO)

"Σκοπός του ESFA Project είναι να εκδοθούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και να αρχίσουν να εφαρμόζονται προπονητικοί οδηγοί εκγύμνασης για αυτή την κατηγορία πληθυσμού με στόχο οι οδηγοί αυτοί να είναι ένα ανοικτά προσβάσιμο δια βίου εργαλείο εκγύμνασης τόσο για τους αντίστοιχους προπονητές όσο και για  τις ειδικές αυτές ομάδες πληθυσμού. και για  τις ειδικές αυτές ομάδες πληθυσμού".

Η αναγνώριση και η επιβράβευση του "Εν Σώματι Υγιεί" με το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού, αποτελεί ένα μέγιστης σημασίας γεγονός, τόσο για το ίδιο το σωματείο και τους συντελεστές του, όσο και για την πόλη της Βέροιας. Μια μικρή επαρχιακή πόλη μπορεί και πρέπει να είναι υπερήφανη που έχει ένα αθλητικό σωματείο "κόσμημα" και υπόδειγμα σωστής και επαγγελματικής λειτουργίας, χωρίς παθογένειες και σκοπιμότητες. 

Η συγκεκριμένη βράβευση για εμάς αποτελεί την αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουμε από την ίδρυσή μας το 2014, για να μπορούν τα άτομα με οποιούδηποτε είδους αναπηρία να έχουν ισότιμη συμμετοχή σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, και για την κοινωνία της Βέροιας ας είναι η αρχή για μια σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας όλων των αντίστοιχων σωματείων και φορέων ευπαθών ομάδων πληθυσμού, αφού άλλωστε όλοι αγωνιζόμαστε με ένα κοινό σκοπό. 

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες: https://r4rehab.blogspot.com/2019/12/blog-post_11.html

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο