Τι λέει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για την καταβολή αποζημιώσεων de minimis


ΔΤ: Με αφορμή την υπογραφή της Απόφασης καταβολής αποζημιώσεων de minimis για τους αγρότες, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη η Απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων “de minimis”, για τους αγρότες μας που επλήγησαν βαριά από την κάθετη πτώση των τιμών, την παράλληλη γιγάντωση του κόστους παραγωγής και τις συνέπειες των δυσμενών καιρικών συνθηκών που συρρικνώνουν το εισόδημά τους.

Το ύψος της ενίσχυσης ορίστηκε στα 50 ευρώ ανά στρέμμα για τα νεκταρίνια και στα 70 ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια και αποτελούν σημαντική ανάσα για τους πληγέντες παραγωγούς της χώρας και ιδιαίτερα των ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας που εκτός των άλλων υφίστανται και τις τραγικές επιπτώσεις του Ρωσικού Εμπάργκο και των δασμών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι πιέσεις του συνόλου των αγροτικών φορέων και των παραγωγών δικαιώνονται. Ως Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ νιώθω και εγώ ικανοποιημένος που η ηγεσία του Υπουργείου ανταποκρίθηκε αμέσως στο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο περιέγραψα τόσο στις συναντήσεις μου με τον Υπουργό στο γραφείο του όσο και στην ομιλία μου στον Προϋπολογισμό του 2020, πριν 4 ημέρες.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των παραγωγών εντός του 2019, δίνοντας οικονομική ανακούφιση τόσο στους ίδιους τους καλλιεργητές και μάλιστα εν’ όψει των εορτών, όσο και σε ολόκληρη την αγορά, της οποίας ο αγροτικός μας κόσμος αποτελεί κινητήριος δύναμη.

Η ΝΔ ακούει και πράττει. Άκουσε την αγωνία του παραγωγού και ανταποκρίθηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την οικονομική στήριξή του. Δεν υποσχεθήκαμε προεκλογικά αποζημιώσεις de minimis. Τις δίνουμε όμως. Με αίσθημα ευθύνης. Και με αίσθημα ευθύνης θα δρομολογήσουμε όλες τις απαραίτητες τομές προκειμένου να μη φτάνουν «στο αμήν» από εδώ και πέρα οι παραγωγοί μας για να δικαιώνονται.

Και όπως με αίσθημα ευθύνης θα δούμε και θα αντιμετωπίσουμε ως ΝΔ και όλα τα χρόνια προβλήματα του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να μπει ο αγρότης μας στον δρόμο της καινοτομίας, της προοπτικής, της ανάπτυξης».

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο