Εόρτιο γεύμα για τους κληρικούς - Κοπή Βασιλόπιτας για Κατηχητές και Κυκλάρχες της Μητροπόλεως Βεροίας


Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων παρέθεσε εόρτιο γεύμα για όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με την ευκαιρία της λήξης του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων. 

Στο τέλος ο Μητροπολίτης δώρισε σε όλους τους κληρικούς το νέο βιβλίο του με τίτλο «Επισκοπικός Λόγος», το οποίο περιέχει κηρύγματα του, καθώς και από ένα αναμνηστικό των Ιωβηλαίων. 


Κοπή Βασιλόπιτας για τους Κατηχητές και τους Κυκλάρχες της Μητρόπολης  Βεροίας


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη  Σύναξη των Κατηχητών και των Κυκλαρχών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Στην αρχή τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, ο οποίος και κάλεσε τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, να απευθύνει πατρικούς λόγους και ευχές. 

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κύριος ομιλητής Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος μίλησε σχετικά με το κατηχητικό έργο και την νέα χρονιά. 

Την σύναξη τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος αυτές τι ημέρες φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και με την σειρά του απηύθυνε εόρτιο χαιρετισμό. 

Έπειτα ο θεολόγος κ. Ανδρέας Καρίβαλης προσέφερε στον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο το βιβλίο που συνέγραψε με τίτλο «Ανακαλύπτω τη Θεία Λειτουργία», το οποίο περιέχει πρόλογο του  Μητροπολίτου Κίτρους και είναι αφιερωμένο στον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα με την ευκαιρία του εορτασμού του διπλού Ιωβηλαίου.  

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον επί σειρά ετών πρώτο συνεργάτη του, Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, για την ανταπόκριση στην πρόσκληση να μιλήσει στη σύναξη, παρά τις πολλές υποχρεώσεις των εορτών. Επίσης, ιδιαιτέρως τον ευχαρίστησε για την οργάνωση των εκδηλώσεων του εορτασμού του Χρυσού Ιωβηλαίου Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου Αρχιερωσύνης του, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκε πρόσφατα η τρίτομη τιμητική έκδοση υπό τον τίτλο «Μυριώνυμον Εύχος», της οποίας ήταν ο εμπνευστής και πρόεδρος της εκδοτικής επιτροπής. Για αυτούς τους λόγους του απένειμε το επετειακό παράσημο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων.

Επίσης επέδωσε το αναμνηστικό των ΚΕ΄ Παυλείων στον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού όπου παρατέθηκε τράπεζα και έγινε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο