Επιχειρηματίες και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ημαθίας επισκέφθηκε η Φρόσω Καρασαρλίδου


ΔΤ: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, συνεχίζοντας τις επισκέψεις της στις παραγωγικές επιχειρήσεις του νομού μας, επισκέφτηκε τη Δευτέρα τις εταιρίες Bikas Gruppo και Tasty Fruit, όπου συνομίλησε με τον κ. Γεώργιο Μπίκα και τους κ. Στέφανο Αποστολίδη και Βασίλειο Νικολόπουλο.

Στον όμιλο Bikas Gruppo ενημερώθηκε από τον κ. Μπίκα, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, για τις δραστηριότητες της επιχείρησης, που βρίσκεται σε μια συνεχή άνοδο και κινείται σε ένα ευρύ φάσμα όπως βιομηχανία κρέατος, γενικό εμπόριο, foodservice, logistics. Συζήτησαν επίσης θέματα του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Η βουλευτής έθεσε το θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα τονίζοντας την σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο κ. Μπίκας επανέλαβε τη διάθεση του Επιμελητηρίου να ηγηθεί των προσπαθειών για τη δημιουργία του Τελωνείου στην Κουλούρα, καθώς επίσης για την ολοκλήρωση της Κάθετης στη Εγνατία οδό και του κόμβου στον ΣΣ Νάουσας που ενδιαφέρει και τα μέλη του Επιμελητηρίου.


Στην Tasty Fruit -εξαγωγές και τυποποίηση φρούτων και λαχανικών- η κ. Καρασαρλίδου συνομίλησε με τους συνεταίρους κ. Στέφανο Αποστολίδη, αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας και κ. Βασίλειο Νικολόπουλο για τη θετική εξωστρεφή πορεία της επιχείρησης. Γνώστες του χώρου εμπορίας των οπωροκηπευτικών, αφού τόνισαν τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της περιοχής μας, πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα για να αξιοποιηθούν, όπως νέες καλλιέργειες με κριτήρια αγοράς π.χ. βερίκοκα, μεγάλη γκάμα και ποσότητες προϊόντων από τους εμπορικούς φορείς (ιδιώτες και συνεταιρισμούς) για να καλύπτουν απαιτήσεις προγραμμάτων, χτύπημα της “μαύρης αγοράς”, μητρώο εμπόρων οπωροκηπευτικών. Αναφέρθηκαν επίσης σε γενικότερα προβλήματα όπως η γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου, η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η κλιματική αλλαγή κ.α.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες και την ηγεσία του Επιμελητηρίου για την ενημέρωση, τονίζοντας την ανάγκη για κοινή προσπάθεια στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και δηλώνοντας τη στήριξή της σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο