Η ΕΡΤ «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο (άποψη)

Ο Οικ. Πατριάρχης καθαγιάζει τα νερά στον Κεράτειο Κόλπο - φωτο Ν. Μαγγίνας

Του Νικολάου Μαγγίνα*: Η «παράλειψη» της ζωντανής μετάδοσης στον Ελλαδικό χώρο της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, μέσω της ΕΡΤ, προκάλεσε αρνητική αίσθηση. Την ίδια αίσθηση, είμαι βέβαιος, προκάλεσε και σήμερα, ανήμερα των Θεοφανίων, η απουσία της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από τους εν Ελλάδι σταθμούς της κρατικής τηλεόρασης. Διαδοχικές απαξιώσεις… 

Πρόκειται για μια προσπάθεια εξοβελισμού, μέσα από «υπόγειες διαδρομές»,της Πατριαρχικής παρουσίας στην Ελληνική επικράτεια. Το παρόν γεγονός καθίσταται εντυπωσιακό, δεδομένου ότι συμβαίνει επί εποχής Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με την πρακτική που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια. 

Τελικά, η ΕΡΤ προέβη στη «μεγάλη θυσία - χάρη» να μεταδώσει μέσω του δορυφορικού καναλιού της “ERT WORLD,” τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων, για «ξεκάρφωμα» μετά τη διπλή άρνησή της.

Βάσιμη είναι η πεποίθησή μου ότι αντιπατριαρχικοί κύκλοι τεχνηέντως προχωρούν στην υλοποίηση των σκοπών τους, τη στιγμή που μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών στην Ελλάδα αναμένει αυτές τις μεταδόσεις.

Αξιοπρόσεκτο είναι πάντως το γεγονός ότι το AP (Διεθνές Πρακτορείο "Associated Press") πραγματοποίησε σήμερα την απευθείας μετάδοση τόσο της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στο Φανάρι όσο και της Τελετής του Καθαγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο που ακολούθησε. 

Κωνσταντινούπολη, 6 Ιανουαρίου 2020

* Ο Νικόλαος Μαγγίνας είναι ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συνεργάτης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το άρθρο δημοσιεύθηκε εδώ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο