Η συμβολική πρόταση Βαρουφάκη για την Μάγδα Φύσσα ως υποψήφιας ΠτΔ και η άρνησή της


Σε μια μάλλον συμβολική κίνηση προχώρησε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, προτείνοντας την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά Παύλο Φύσσα, ως υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

"Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης" ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλήγοντας στην πρόταση της Μάγδας Φύσσα

Ωστόσο, η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, αν και ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση,  δήλωσε πως δεν ήταν ενήμερη και σε καμία περίπτωση δεν την αποδέχεται, καθώς δήλωσε - μεταξύ άλλων - πως έχει αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις "στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης".

Ούτως ή άλλως, το ΜεΡΑ25 δεν είχε την κοινοβουλευτική δύναμη να "περάσει" την υποψηφιότητα. Ωστόσο, δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθεί μία ακόμη γυναίκα που εμπλέκεται - άθελά της και σε τραγικό ρόλο - με την Δικαιοσύνη, όχι ως λειτουργού της όπως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά ως μητέρας θύματος που αναμένει την απονομή της για τον φόνο του παιδιού της...

Από την άλλη, υπάρχουν πολλές απόψεις ότι απλώς ο Γιάνης Βαρουφάκης ήθελε να καπηλευθεί το όνομα Φύσσα για ιδιοτελείς σκοπούς...

[προσθήκη] Άλλωστε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου μιλώντας στον  Realfm 97,8 ανέφερε ότι η Μάγδα Φύσσα «δεν ήταν ενήμερη για την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν πρωτοβουλία του ίδιου» και επισήμανε ότι η οικογένεια Φύσσα αναμένει διόρθωση από τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25 για την εν αγνοία της Μάγδας Φύσσα ανακοίνωση του ονόματός της.

Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη για την Μάγδα Φύσσα


«Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού. Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία -μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί».

Η δήλωση της Μάγδας Φύσσα


«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο