"Μπροστάρης" στην πάταξη της μικροεγκληματικότητας η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στη Βέροια - Οι μικρές υποθέσεις σωρευτικά γίνονται "γιγάντιες"


Καθημερινά είναι τα φαινόμενα μικροεγληματικότητας στη Βέροια, όπως και σε όλη τη χώρα, με περιπτώσεις κλοπής τσαντών, πορτοφολιών, χρυσών αλυσίδων, αφαίρεση προϊόντων από καταστήματα, διαρρήξεις οικιών και οχημάτων κ.α. 

Περιστατικά σχετικά μικρά σε σχέση με τα μεγάλα εγκλήματα που συχνά συμβαίνουν στη χώρα και τα ακούμε στις ειδήσεις, αλλά τόσα πολλά που αν μαζευτούν όλα μαζί γίνονται "γιγάντια". 

Το λεγόμενο αίσθημα ασφάλειας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, πάντα θα πληγώνεται όσο υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. 

Από την άλλη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό (ουσιαστικά και ψυχολογικά) το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις εξιχνιάζονται, άσχετα βέβαια από την δικαστική εξέλιξη που συνήθως αφήνει τους μικροπαραβάτες ελεύθερους. 

Μπροστάρης στην πάταξη της μικροεγκληματικότητας είναι τα τελευταία χρόνια η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ένας θεσμός που κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος, κυρίως λόγω της κατάρτισης των στελεχών της και της άμεσης επέμβασης της. 

Μια από τις πολλές περιπτώσεις που επιλήφθηκε επιτυχώς συνέβη την Τρίτη (7/1/2020), στη Βέροια με την σύλληψη μιας 35χρονης που την προηγούμενη μέρα αφαίρεσε  με τη μέθοδο της απασχόλησης από έναν 66χρονο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Ναι, δεν ήταν η "σύλληψη του αιώνα", αλλά ήταν μία από τις πολλές συλλήψεις που για τον κάθε παθόντα ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Χθες 150 ευρώ, άλλες φορές πολλά παραπάνω ή λιγότερα. Σε κάθε περίπτωση, η Δίκυκλη Αστυνόμευση καλύπτει τον τομέα της μικροεγκληματικότητας σημαντικά, όπως αντίστοιχα σπουδαίο έργο επιτελεί η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βέροιας και άλλες δομές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο