Πολύς κόσμος και σημαντικές παρουσίες στην κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας Ημαθίας


Την βασιλόπιτά του έκοψε το πρωί της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 ο ΣΟΦΨΥ Ν. Ημαθίας στην Στέγη Δημιουργίας του Συλλόγου, επί της λεωφόρου Ανοίξεως στη Βέροια. 

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου που έκλεισε πέντε χρόνιας λειτουργίας, στις προσπάθειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους, την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας. Επίσης, μίλησε για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές Βέροιας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΣΒΑΑ του Δήμιου Βέροιας στα πλαίσια των ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ μέσα σε ένα χρόνο τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους του Προγράμματος και τόνισε την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του και μετά τον Δεκέμβριο του 2020 που λήγει το πρόγραμμα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργαζίδης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στον τομέα της ψυχικής υγείας, τη στήριξη του Δήμου στο έργο αυτό και τη βούληση για τη συνέχιση και ενδυνάμωσή του.


Ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης αναφέρθηκε επίσης στον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας, στο σημαντικό έργο του Κέντρου Υποστήριξης και κάλεσε όλη την πολιτειακή και αυτοδιοκητική ηγεσία να συνεργαστούν όλοι μαζί ώστε το έργο αυτό να συνεχίσει τη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, όπου το φλουρί το έτυχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμαρχος Βέροιας, ενώ στα ατομικά πιτάκια το φλουρί κέρδισε ο Σάκης Τόπης.

Μεταξύ των παρόντων στην εκδήλωση, πέρα από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον βουλευτή Λάζαρο Τσαβδαρίδη που έκαναν και χαιρετισμό, ήταν ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Αλέκος Τσαχουρίδης, Σύρμούλα Τζήμα – Τόπη και Στάθης Κελεσίδης, η πολιτευτής της ΝΔ Νίκη Καρατζιούλα,  η εκπρόσωπος της ΠΟΣΟΨΥ και Πρόεδρος του ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης Ελένη Καπασακάλη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και του «ΕΡΑΣΜΟΥ» κ.α.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο