Ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Βέροιας - Τι αναφέρει η Φρ. Καρασαρλίδου


Aκυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Βέροιας ως τον Μάρτιο του 2020 διότι δεν ανανεώθηκε η μετακίνηση γιατρού - ακτινοδιαγνώστριας, αφήνοντας ακάλυπτους τους ασθενείς, όπως αναφέρει η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου σε σχετική της δήλωση.

Αναλυτικά τα όσα λέει:


"Με εντατικούς ρυθμούς η Ν.Δ. αποδομεί την Δημόσια Υγεία – «Θύμα» της πολιτικής της και το  Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Βέροιας"

Μια ακόμα απαξιωτική κίνηση για την δημόσια Υγεία συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο Κέντρο Υγεία της Βέροιας και συγκεκριμένα στο Ακτινολογικό Εργαστήριο, στο οποίο ακυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού ως τον Μάρτιο του 2020 και μάλιστα εν μέσω έξαρσης της εποχικής γρίπης, διότι δεν ανανεώθηκε, παρά τις διαβεβαιώσεις, η μετακίνηση της γιατρού-ακτινοδιαγνώστριας, αφήνοντας ακάλυπτους τους ασθενείς.

Εμείς πετύχαμε με μεγάλη προσπάθεια και μέσα στα μνημόνια την απαραίτητη ψηφιοποίηση των μηχανημάτων στο συγκεκριμένο Ακτινολογικό Εργαστήριο, και την αναβάθμιση των μηχανημάτων του Μικροβιολογικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα, την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κ.Υ., να γίνουν σε σύνολο 4.114 ασθενών, 7.122 ακτινογραφίες, σε σύνολο 489 ασθενών να γίνουν 1989 λήψεις για μαστογραφία και σε σύνολο 1.000 ασθενών να γίνουν 2.799 υπέρηχοι.

Το μέγεθος των παραπάνω αριθμών, σε συνάρτηση με την δυσμενή εξέλιξη της λειτουργίας του εργαστηρίου, αποδεικνύει το έλλειμμα και την αδιαφορία της σημερινής Κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που οδηγεί σε σκηνικό πλήρους αρρυθμίας και αποδιοργάνωσης ακόμα και των επιτυχημένων δομών της Περιφέρειας μειώνοντας τις ημέρες κάλυψης του εργαστηρίου με γιατρό από 5 σε 3.

Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία του Εργαστηρίου και του Κ.Υ. Βέροιας γενικότερα, το οποίο έχει ανάγκη από στελέχωση και κάλυψη αναγκών κι όχι από τεχνάσματα αποδόμησης ή από…ημίμετρα! 

Φρόσω Καρασαρλίδου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο