"Ανεξάντλητη δυναμική" στην Ημαθία βλέπει ο Θ. Καράογλου - Περιοδεία του Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης στο νομό


ΔΤ από το γραφείο Τύπου του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης):  "Η Ημαθία είναι ένας τόπος με ανεξάντλητη δυναμική ο οποίος πρωταγωνιστεί στις εξαγωγές, δείχνοντας τον δρόμο της επιτυχίας" δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου μετά το τέλος της περιοδείας που πραγματοποίησε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) συναντήθηκε κατά σειρά με τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, τον  Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη, τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Καρανικόλα και τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη. Συζήτησε μαζί τους και κατέγραψε τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. 

Επίσης, ξεναγήθηκε σε πρότυπες επιχειρήσεις όπως το Συνεταιριστικό Οινοποιείο "VAENI", η Βιομηχανία "ALEXANDER", η Συνεταιριστική Επιχείρηση "VENUS" και η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη "ΑΛ.Μ.MΕ", οι οποίες πρωταγωνιστούν σε επίπεδο εξαγωγών. Σε αυτές συνομίλησε με τις διοικήσεις και τους εργαζομένους, τονίζοντας ότι βρίσκεται δίπλα και στηρίζει κάθε υγιή επιχειρηματική πρωτοβουλία που διαφημίζει και προβάλλει τα ποιοτικά Μακεδονικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο.

Όπως επισήμανε ο κ. Καράογλου: "Στην Ημαθία χτυπά η καρδιά του πρωτογενούς τομέα. Στόχος του Υφυπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) είναι η βελτίωση της παραγωγής, η τόνωση της εξωστρέφειας και η αύξηση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων. Θα μεσολαβήσω σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να υπάρξει έμπρακτη στήριξη στο εξαγωγικό εμπόριο που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ευλογημένο αυτόν τόπο. 
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας δεν ταιριάζει ο ρόλος του κομπάρσου. Αντίθετα της αξίζει πρωταγωνιστικός ρόλος μιας και πέραν των αδιαμφισβήτητων προοπτικών του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου των εξαγωγών, διαθέτει ισχυρές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης ιδίως στην περιοχή της Νάουσας, αλλά και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως είναι η Βεργίνα, η Παναγία Σουμελά, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και η Παναγία Δοβρά. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Ημαθία πνέει πλέον άνεμος αισιοδοξίας".










Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο