Μικρή δόση από... Αρχοντικό Σαράφογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Μία πρώτη γεύση από την υπόθεση παραχώρησης του Αρχοντικού Σαράφογλου στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας δόθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Δευτέρας (24/2/2020).

Το θέμα ήρθε μέσω ερωτήσεων δημοτικών συμβούλων (Παύλο Παυλίδη, Αντώνη Μαρκούλη, Κώστα Παλουκίδη) και με αφορμή το θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα μέσω των επιστολών του Γιάννη Καμπούρη διαφάνηκαν λίγο - πολύ οι θέσεις και προθέσεις.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα έρθει ως εισήγηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και θα αποφανθεί σχετικά το Σώμα. Βέβαια, όταν ερωτήθηκε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά" αν αυτή η απόφαση της παραχώρησης είναι οριστική απάντησε θετικά, αλλά προφανώς εννοούσε οριστική ως... πρόταση. 

Όσον αφορά τα θέματα στατικότητας από την πλευρά του αντιδημάρχου Τεχνικών Αλέκου Τσαχουρίδη αναφέρθηκε ότι πριν γίνει η παραχώρηση θα υπάρξουν τεχνικές παρεμβάσεις επί του κτιρίου. Όσον αφορά αυτή καθαυτή την παραχώρηση σημείωσε ότι μια πολιτική απόφαση η οποία θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος ανέφερε ότι από το 2017 είχε προκύψει το θέμα με τρύπα 1,5 μέτρου πλησίον του κτιρίου και είχε κατατεθεί αίτημα στην τεχνική υπηρεσία για επιθεώρηση και αποκατάστασης του θέματος και είχαν ανασταλεί οι όποιες εκδηλώσεις μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. 

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο σημερινός πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, ο οποίος έκρινε ότι θα πρέπει να απαντηθεί το έγγραφο της ΚΕΠΑ από το 2017 προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βέροιας σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο.

Περισσότερα για το θέμα στην συνεδρίαση που θα έρθει το θέμα...

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο