Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας για ελλείψεις σε φάρμακα


ΔΤ από Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας: Μεγάλη έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αγορά των φαρμάκων στη χώρα μας, με τις ελλείψεις να ανέρχονται στα 400 περίπου σκευάσματα το πρόσφατο διάστημα.

Τα αίτια της έλλειψης αυτής είναι πολυπαραγοντικά με κύριες αιτίες, τις υπερβολικά χαμηλές τιμές που αποτελούν κίνητρο εξαγωγών, τις μειωμένες εισαγωγές ποσοτήτων από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και την μειωμένη παραγωγή φαρμάκων διεθνώς λόγω σοβαρών αιτιών.

Εμείς οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες καθημερινά για την εξεύρεση φαρμάκων σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς που επισκέπτονται τα φαρμακεία μας.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας με την βοήθεια των μελών του συγκέντρωσε τις σημαντικότερες ελλείψεις στο Νομό Ημαθίας όπως και οι περισσότεροι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι στην Ελλάδα. Στην συνέχεια αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατέθεσε τα στοιχεία για το μεγάλο εύρος των ελλειπτικών φαρμάκων στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ. Κατέθεσε επίσης και προτάσεις για την επίλυση του διαχρονικού αυτού προβλήματος.

Οι φαρμακοποιοί ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας έχουμε καθήκον την εξασφάλιση της πρόσβασης του ασθενούς στο φάρμακο του.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας
Σοφία Κατή

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο