Ο Χρήστος Γιαννακάκης απαντά μέσω InVeria.gr στον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας για τις περικοπές στις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ


Απάντηση στην ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας (δείτε την εδώ) που ανέφερε ότι περικόπτεται κατά 5% η προκαταβολή αποζημίωσης του ΕΛΓΑ, δίνει ο Ημαθιώτης Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, μέσω σχολίου του σε ανάρτηση του InVeria.gr (στο facebook). 

Ο κ. Γιαννακάκης αναφέρει στο σχόλιό του:


Δικαιολογημένος ο θυμός και η οργή του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας για την κατά 5% μείωση της προκαταβολής αποζημίωσης του ΕΛΓΑ γενικά σε όλες τις αποζημιώσεις. Και θα ήταν ακόμη πιο δικαιολογημένος εάν βλέπαμε ο θυμός του να εκφράζεται γιατί η Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου απαγόρευσε την στήριξη των ταμείων του ΕΛΓΑ απο το Κράτος , όπως επί Κώστα Καραμανλή.

Εάν εκφραζόταν όταν από το 2011 μέχρι σήμερα, που το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης δεν συνεισφέρει ετησίως τα 30 εκατομμύρια περίπου που η νομοθεσία προβλέπει για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΕΛΓΑ. Εάν εκδηλωνόταν όταν η εξόφληση μειώθηκε κατά 30% και έγινε προκαταβολή 70% . Τότε θα μπορούσε να το παίξει οργισμένος επαναστάτης που μειώθηκε η προκαταβολή ( όχι η εξόφληση) κατά 5%.

Και εάν κάνει τον κόπο να διαβάσει τον ιστότοπο του ΕΛΓΑ θα δεί ότι μόνο το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και οι Εργαζόμενοι έχουν θεσμοθετημένη εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο . Οι υπόλοιποι είμαστε εκπρόσωποι Υπουργείων ορισμένοι από την Κυβέρνηση διότι οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμένων Αγροτών καταργήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και μειώθηκαν οι θέσεις του Δ.Σ. από 9 σε 7 . Άς κάνει όμως υπομονή, σε λίγο θα δημιουργηθεί νέος εκφραστής του Αγροτικού Κινήματος και θα αποκατασταθεί η εκπροσώπηση.

Θα χαρώ μάλιστα ιδιαίτερα εάν τον έχω μαζί στο Διοικητικό Συμβούλιο διορισμένο από τους Συνεταιρισμούς για να προσπαθούμε για την επιβίωση του Οργανισμού.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο