20 ψυχολογικές συμβουλές για την περίοδο που «Μένουμε Σπίτι» (της ψυχολόγου Ευδοξίας Αδαμίδου)


Γράφει η ψυχολόγος Ευδοξία Αδαμίδου*: Είτε μας θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας είτε δυστοπία, η αλήθεια είναι πως ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Η ζωή μας έχει αλλάξει από τη στιγμή που ξυπνάμε ως και την ώρα του ύπνου μας. 

Συχνά, ο κόσμος δρα σ’ αυτές τις αλλαγές με άρνηση, δηλαδή υποτιμώντας τη σημασία τους ή με έντονη ανησυχία, υπερτιμώντας τα γεγονότα. Ευτυχώς, οι επιστήμονες κινήθηκαν εγκαίρως για να δώσουν συμβουλές που απαλύνουν κάπως τις καθημερινές δυσκολίες. Παρουσιάζω 20 βοηθητικά tips που με λίγη προσπάθεια θα διευκολύνουν τη ζωή μας.

Αυτήν την εποχή έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας λόγω των εντάσεων που δημιουργεί ο περιορισμός. Μην ξεχνάμε πως για περιστατικά βίας κατά των γυναικών υπάρχει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, ενώ για βία κατά των παιδιών υπάρχει η Πρωτοβουλία για το Παιδί, όπου μπορεί να απευθυνθεί κάποιος τηλεφωνικά.

- Το άρθρο είναι βασισμένο στο Σύντομο οδηγό για άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση λόγω του κορονοϊού (COVID-19). Α’ Ψυχιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

* Η Ευδοξία Αδαμίδου είναι ψυχολόγος, εκπαιδευμένη στη γνωσιακή – συμπεριφορική θεραπεία, τη θεραπεία σχημάτων και τη μουσικοθεραπεία. Αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί on line συνεδρίες (Τηλ. 23310 67037 και 6945 701889)

Φωτογραφία άρθρου: Χρήστος Μητσιάνης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο